AcasăNewsAvertizari de ultima ora despre vreme. A fost emis un COD PORTOCALIU

Avertizari de ultima ora despre vreme. A fost emis un COD PORTOCALIU

Atenție la vreme! ANM a emis COD GALBEN de ninsori abundente (HARTA). Ce se anunță pentru Capitală! (foto: jurnaluldebuzau.ro)

Vazand ce efecte au produs deja ninsorile si viscolul abatute in ultimele ore in mai multe zone din tara, in special in Moldova, atentia celor mai multi este pe prognoza meteo.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Iar cele mai recente vesti de la meteorologi, concretizate prin mesaje de tip avertizari nowcasting (cu efect imediat-n.n.) nu sunt deloc optimiste.

cele mai multe dintre ele sunt atentionari COD GALBEN. Astfel, dinspre Administratia Nationala de Meteorologie aflam ca, de la ora 17 si pana la ora 20, in zona joasa a judetelor Valcea si Mehedinti, precum si in Olt si Dolj, se anunta rafale de pana la 55-60 km/h. Totodata, in acelasi interval, specialistii se asteapta ca in regiunea montana a judetului Mehedinti vantul sa sufle cu pana la 70-75 km/h, ceea ce poate favoriza transportul de zapada, care sa scada vizibilitatea.

Exista, insa, si un COD PORTOCALIU nowcasting, valabil intre orele 16 si 19, prin care ANM anunta „intensificari ale vantului cu rafale, in general de 70 – 85 km/h, ninsoare viscolita, vizibilitate redusa sub 50 m” in Navodari, Cogealac, Corbu, Crucea, Fantanele, Gradina, Istria, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Mihai Viteazu, Nicolae Balcescu, Pantelimon, Sacele, Targusor, Vulturu – localitati din judetul Constanta.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger