AcasăNewsAvertizari de ploi, vijelii si descarcari electrice! VEZI zonele vizate!

Avertizari de ploi, vijelii si descarcari electrice! VEZI zonele vizate!

Vremea continua sa fie schimbatoare. Meteorologii au emis, joi, atentionari de ploi, vant puternic si descarcari electrice, valabile pentru mai multe regiuni din tara.

Umbrelele si pelerinele de ploaie sunt accesorii ce le vor fi de folos locuitorilor din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o atentionare  tip nowcasting COD GALBEN, valabila pana la orele 13, anuntand ca pe arii extinse din aceste judete vor cadea averse insemnate cantitativ (ploile pot atinge si 20-25 l/mp), dar si grindina de mici dimensiuni. De asemenea, se vor semnala descarcari electrice si insentificari de scurta durata ale vantului, ce pot avea aspect de vijelie.

Tot pana la orele 13 este valabila o atentionare nowcasting de vreme severa pentru nordul judetului Valcea. Si aici sunt prognozate loi insemnate cantitativ (20-25 l/mp), grindina si vant cu intensificari.

O alta avertizare nowcasting COD GALBEN vizeaza, pana la orele 13.30, zone din judetul Sibiu.  Mai exact „in jumatatea sudica a judetului cu deplasare spre nord, zona montana, municipiul Sibiu – Cisnadie – Saliste – Miercurea Sibiului cu deplasare spre Copsa Mica – Medias – Dumbraveni”, precizeaza meteorologii. Totodata, si judetul Alba, indeosebi jumatatea sudica, se afla sub atentionarea de ploi cu caracter de aversa, ce pot depasi 25 l/mp, grindina de dimensiuni medii, dar si posibile descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Asadar, daca locuiti in zonele vizate de atentionarile meteo, e bine sa tineti cont de prognoza, ca sa nu fiti luati prin surprindere de vremea schimbatoare!

Sursa foto: renasterea.ro

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger