AcasăNewsAvertizari de ploi abundente pentru Capitala si mai multe judete din tara

Avertizari de ploi abundente pentru Capitala si mai multe judete din tara

Meteorologii aduc vesti nu tocmai bune pentru inceputul saptamanii urmatoare. Din tabloul zilelor ce vor veni nu vor lipsi ploile, care vor acoperi mai multe zone din tara, inclusiv Capitala, unde sunt anuntate precipitatii abundente. Mai mult, temperaturile vor scadea simtitor.

Astfel, Bucurestiul si alte opt judete se vor afla, incepand de luni seara, de la ora 21, si pana miercuri, la ora 2.00, Bucurestiul se va afla sub COD PORTOCALIU de precipitatii. Ploile vor fi abundente, de peste 60 l/mp, fiind posibil sa atinga chiar si 80 l/mp. Avertizarea este valabila, in acelasi interval, si pentru judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Constanta si Tulcea.

De asemenea, de duminica seara incepand, va ploua puternic in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. „In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20 – 25 l/mp si izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 l/mp”, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Pentru aceste arii, a fost emisa o avertizare COD  GALBEN,  valabila pana luni dupa-amiaza.

O a doua avertizare COD GALBEN de ploi insotite de intensificari ale vantului, emisa pentru perioada 30 septembrie, ora 13 – 2 octombrie, ora 08, vizeaza Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, unde va ploua pe arii extinse, insemnat cantitativ – precipitatiile vor atinge 30-35 l/mp si izolat 60-70 l/mp. Si vantul isi va face simtita prezenta, fiind anuntate intensificari in sud si sud-est, de pana la 50-70 km/h, in timp ce in Baragan si Dobrogea intensificarile vor depasi temporar 80 km/h, mentioneaza ANM.

Meteorologii informeaza si ca in urmatoarele zile vremea va fi simtitor mai rece decat in intervalul precedent, si ca mercurul termometrelor va arata, pe timp de zi, cu 10 grade mai putin ca media temperaturilor specifice lunii calendaristice in care ne aflam.

368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger