AcasăNewsAvertizari de ninsori si viscol. Zonele aflate sub COD GALBEN, incepand cu...

Avertizari de ninsori si viscol. Zonele aflate sub COD GALBEN, incepand cu 1 decembrie

Se schimba luna, se schimba si vremea! Cam asa par sa arate lucrurile, daca este sa ne uitam peste cele mai recente informatii venite din directia meteorologilor, despre prognoza pentru 1-3 decembrie, si anume a intervalului ce corespunde cu prima parte a minivacantei de 1 decembrie, pe care multi romani au ales sa o petreaca la munte.

Au fost emise doua avertizari COD GALBEN. Ceea ce inseamna ca prima luna de iarna incepe cu ninsori insemnate, in mai multe zone din tara, pentru ca precipitatiile specifice sezonului rece sa cuprinda, in cele din urma, intreaga Romanie.

Luand, insa, lucrurile pas cu pas, din cate vedem in textul primei avertizari emise de ANM in urma cu scurta vreme, descoperim ca de joi, de la ora 17 incepand, sunt asteptate primele ninsori, unele destul de insemnate, si viscol, indeosebi la munte, in centrul, dar si in nordul tarii. Cei care au ales sa-si petreaca minivacanta de 1 decembrie in nordul Carpatilor Orientalilor sau la cabanele din Muntii Apuseni au toate sansele sa se bucure un strat consistent de zapada ce se va depune, in urma ninsorilor ce vor fi prezente in peisaj pana vineri dimineata, catre ora 8. Tot la munte, indeosebi in zona inalta, vor aparea rafale de peste 65 km/h, care vor viscoli ninsoarea si, din cate anunta specialistii de la ANM, vor scadea simtitor vizibilitatea, asadar e recomandabil ca turistii sa tina cont de acest aspect.

Va spuneam ca, in cele din urma, toata tara va avea parte de schimbari la capitolul vreme pentru ca, in cea de-a doua avertizare de la Administratia Nationala de Meteorologie, care vine atasata cu o harta a Romaniei colorata in intregime in galben, descoperim informatii conform carora, pana sambata, 3 decembrie, la ora 02, vor fi schimbari simtitoare la nivel meteorologic si in restul regiunilor. Incepand de vineri dimineata, sunt asteptate intervale in care vantul va sufla cu putere, indeosebi in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, dar si in Dobrogea si sudul si centrul Moldovei – de vineri seara incepand si pe parcursul noptii urmatoare. In zonele amintite e posibil sa apara si poleiul. In tot acest timp, in regiunile nordice si centrale, indeosebi la munte, ninsorile insemnate vor continua sa apara peisaj, la fel si vantul, mai puternic in Meridionali, la inaltimi mai mari.

439 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum sa castigi rapid bani. Sistemul care iti aduce simplu bani. Atentie, oferta este speciala.
    Noi credem in succes. Cel mai ambitios proiect al planetei. Ne extindem in forta. Suntem vechi si stabili.
    Poti si tu sa reusesti. Noi am testat totul pentru tine.Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa
    primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email:cristianpetrasuc@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger