AcasăNewsAvertizare meteo pentru intreaga tara. Cod galben si portocaliu

Avertizare meteo pentru intreaga tara. Cod galben si portocaliu

sursa foto: ANM

Meteorologii anunta ninsori la munte, vant puternic, dar si ploi in mai multe zone din tara. Harta Romaniei e colorata in galben si portocaliu.

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie transmit, prin intermediul unui COD GALBEN ce vizeaza zonele montane, valabil incepand de marti seara, de la ora 22, si pana miercuri seara, la aceeasi ora, ca „la munte, indeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita”. Si ca fenomenele in cauza vor fi prezente in peisaj in noaptea de marti spre miercuri indeosebi in Carpatii Orientali, apoi cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

sursa foto: ANM

In CODUL GALBEN emis pentru zonele mai joase de relief sunt anuntate intensificari ale vantului, cu viteze de 55-60 km/h, in noaptea de marti spre miercuri in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, dar si rafale de peste 65-70 km/h, pentru intervale scurte de timp. „In aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor atinge local 15 l/mp si izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp”, anunta ANM. Specialistii spun ca miercuri vantul se va intensifica treptat in toate regiunile, cu viteze in general de 55 – 70 km/h, mai mari in sudul extrem al tarii.

Totodata, joi, 24 octombrie, intre orele 12 – 19, sase judete – Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu- se vor afla sub incidenta unui COD PORTOCALIU de vant puternic. Meteorologii anunta pentru intervalul orar mentionat ca „intensificari sustinute, cu rafale in general de 80 – 90 km/h”.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger