AcasăNewsAVERTISMENTUL oamenilor de stiinta: NU mai beti apa din IZVOARELE SFINTITE!

AVERTISMENTUL oamenilor de stiinta: NU mai beti apa din IZVOARELE SFINTITE!

Se pare ca apa de la izvoarele sfintite nu este atat de pura pe cat se credea. Oamenii de stiinta au descoperit ca 86% din probele de apa de la locurile de cult contin impuritati, inclusiv materii fecale si E. coli, iar fiecare mililitru de apa  contine pana la 62 de milioane de bacterii.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca 86% din probele de apa de la locurile de cult contin impuritati, inclusiv materii fecale și E. coli, care ar putea duce la imbolnavirea credinciosilor, noteaza dailmail.co.uk. Studiul a fost efectuat de dr. Alexander Kirschner, de la Universitatea de Medicina din Viena, Austria, care a declarat: „Trebuie sa atentionam populatia sa nu mai bea apa  din aceste surse”.

Din cercetare rezulta ca in apa “sfintita” de la lacasurile de cult exista pana la 62 de milioane de bacterii, in medie, in fiecare mililitru, in timp ce, prin lege, apa de la robinet nu poate avea, in general, mai mult de 100 de bacterii pe mililitru.

Dr. Kirschner, a carui echipa a testat 21 de izvoare sfintite si 18 fantani, a avertizat ca, daca oamenii vor totusi sa cosume apa de la aceste izvoare, ar trebui sa adauge sare pentru a opri inmultirea bacteriilor.

Potrivit microbiologului, aceste izvoare sfintite si-au capatat reputatia de ape “tamaduitoare” in Evul Mediu, cand situatia era diferita.

„In zilele acelea, calitatea apei din orase era, in general, atat de proasta incat oamenii sufereau in mod constant de diaree si alte boli. Daca gaseau un izvor ascuns intr-o padure, care nu era la fel de poluat, si consumau apa de acolo timp de mai multe zile, simptomele dispareau. Deci, cu toate ca in acele zile era o apa sanatoasa, avand in vedere calitatea excelenta a apei de baut din zilele noastre, situatia este acum exact pe dos”.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
908 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger