AcasăNewsAvertisment. Cretu: Romania risca pierderea unor fonduri europene importante

Avertisment. Cretu: Romania risca pierderea unor fonduri europene importante

Prima intrevedere importanta avuta de Viorica Dancila, la Palatul Victoria, dupa preluarea prerogativelor de premier este cea de marti dimineata, cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu.

La finele intrevederii ce a avut ca principal subiect absorbtia de fonduri europene, Cretu a adus in discutie faptul ca, desi Romania a atins o rata de absorbtie de un miliard de euro, din luna a opta a anului 2017 si pana la momentul de fata, e nevoie sa nu se reduca ritmul, dimpotriva. „Dupa cum am mai spus, Romania a facut progrese anul trecut, mai ales in ultimele luni (…) practic, din august pana acum s-a ajuns la o rata de absorbtie de un miliard de euro, dupa ce se plecase (…) de la zero. (…) Chiar si asa, ritmul nu trebuie scazut, din punctul nostru de vedere, dimpotriva”, a anuntat Cretu, dupa discutia cu Dancila.

Pe de alta parte, comisarul european a anuntat ca i-a transmis noului premier faptul ca „anul acesta, daca nu se vor face eforturi majore, Romania risca pierderea unor fonduri importante, nefolosite in ultimii ani, in pofida progreselor inregistrate anul trecut”.

Probleme restante enumerate de Cretu sunt la Dezvoltare Regionala si Transporturi si spitalele regionale, data limita pentru identificarea de solutii pentru accelerarea absorbtiei de fonduri europene fiind 23 februarie.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger