AcasăNewsAverea lui Mugur Isarescu, verificata de inspectorii ANI

Averea lui Mugur Isarescu, verificata de inspectorii ANI

Inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate au luat la puricat averea lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Inspectorii ANI vor sa vada daca, in cazul lui Isarescu, se pune problema existentei unor conflicte de interese. Decizia ANI vine in baza unei sesizari depuse de reprezentantii unei Asociatii de consumatori.

Acestia au solicitat un control in privinta averii lui Mugur Isarescu pe motiv ca guvernatorul BNR a negat ca a avut credit la Volksbank Romania, in ciuda inscrisurilor din declaratia de avere.

Din documentele aparute la vremea respectiva, Mugur Isarescu a contractat un credit de aproape 700.000 de lei de la Volksbank Romania in 2006, credit scadent in 2007. Banii respectivi au fost folositi pentru achizitia unui apartament intr-un complex rezidential din Baneasa. Conform economica.net, apartamentul a fost donat ulterior fiului sau, Costin Isarescu.

Interesant este ca, ulterior, numele creditorului a disparut din documentele oficiale, insa creditul a ramas. Mugur Isarescu este acuzat ca achitat anticipat creditul la Volksbank pentru ca acesta sa dispara din declaratia de avere din 2010.

author avatar
Cristi Ionita
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger