AcasăNewsAvem un nou premier

Avem un nou premier

Klaus Iohannis se vrea mai mult decat poate fi

A vorbit bine in Parlamentul European. De Viorica Dancila zic. Acum, aproape ca nu mai are importanta daca si-a scris singura discursul sau i-a fost conceput de vreun consilier. Conteaza ce a ramas dupa, ce mesaj a transmis. A cerut ca Romania sa fie tratata fara discriminare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. A cerut, printre altele, ca romanii sa fie priviti si considerati parteneri egali, sa nu mai fie priviti cu rezerve cand vine vorba de admiterea in Spatiul Schengen. Visul, insa, a durat doar o noapte, pentru ca a doua zi s-a aratat si chipul noului premier: Klaus Werner Iohannis.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> se vrea mai mult decat poate fi

Suna straniu, dar chiar asa este. Iohannis nu se mai simte bine in pielea de presedinte al Romaniei. I-a ramas mica. E prea stramta pentru ambitiile lui, vrea mai mult. Una e presedinte, alta e sa fii si prim-ministru in acelasi timp. Ce poate fi mai minunat?

Iote bomba, neamule!

L-am vazut pe Klaus Iohannis a doua zi, la o declaratie de presa, la Cotroceni. Sincer, nu imi dau seama de ce s-a numit asa. Ceea ce a avut de spus se putea inregistra si transmite la televizor dupa ora 24, cu specificatia ca urmeaza informatii care ne pot afecta emotional. Si cu patratelul rosu, de avertizare, ca sa nu lasam porcariile sa inunde spatiul public si sa ne provoace insomnii. Ce a fost atat de important in cuvantarea libera – vorbesc serios, n-avea hartiile in fata – pentru care s-au dat peste cap televiziunile sa o transmita live? Iote bomba, neamule! Bomba bombelor. Aia ca parlamentul britanic i-a dat peste nas Theresei May la un scor de maidan si se opune acordului Brexit. Iohannis, glumesti?

Viorica Dancila discurs ferm In locul ei Iohannis ar fi pupat niste maini

As fi vrut sa intreb daca ne iei la misto, dar cica nu se incadreaza in normele unui vocabular igienic. Pai stirea asta era de cu o seara inainte, a fost comentata cu mult inainte de a-ti aduce aminte de ea. Si mai aflam ce? Ca Uniunea Europeana, chiar daca Marea Britanie ramane sau se retrage, e pregatita. Si ca e unita. Ei, uite, la asta chiar nu ma asteptam! Pauza de hohote.

PSD. Pardon de vorba!

De ce a vrut Iohannis sa iasa in fata natiunii cu vobaria asta ieftina? Nu ii contest pozitia de presedinte, desi nu l-am votat, dar ce se intampla in Consiliul Uniunii Europene nu e treaba lui in mod special. Tineti drumul mai pe margine, Excelenta! Si nu mai confundati tingirile in care Uniunea Europeana isi fierbe zarzaveurile. Matale, domnu’, chiar daca esti presedintele Romaniei, nu prea ai multe de spus la presedintia rotativa a Consiliului UE. Acolo, treaba e facuta de guvernul Romaniei. Mai exact, de Viorica Dancila careia, pe anul asta, ai uitat sa-i ceri demisia.

Acum <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> da vina pe guvern pentru legea pe care a aplaudat o si a votat o

Banii vin de la guvern, ministrii sunt ai ei. Cum sa-ti explic, Excelenta, ca sa nu mai ai dubii? Uite, de exemplu, ministrul Transporturilor din Romania este ca un fel de ministru al Soselelor din toata Europa. Or, asta nu a rasarit si nici nu a crescut in curte la Cotroceni, ci in ograda PSD. Aoleu, am spus PSD! Nu te supara, Excelento, dar asta e realitatea. Macar acum pricepi cum devine treaba cand vorbim de Consiliul UE? Cu banii e cam la fel, tot de la Dancila vin, nu de la biroul de presa al Cotrocenilor sau de la portarul din spate. Insinuarea asta a lui Iohannis in premierul Romaniei nu imi place. Il simt cum se amesteca si a inceput sa se vada. Nu este nici presedintele Uniunii, nici al Consiliului. Incearca sa se strecoare, putin cate putin, spre lucruri care nu ar trebui sa il priveasca.

E pe dos, Excelento!

Apoi, ca sa termin cu declaratia lui de presa, nu cred ca e problema lui cu legea recursului compensatoriu. Degeaba o scalda cu sa nu mai cautam vinovatii. Romanii nu au cum sa uite ca a fost initiativa „Guvernului lui”, ca a fost promovata de Raluca Pruna si Dacian Ciolos si ca, intr-un spectacol de imagine chiar jegos, a fost aplaudata de USR si PNL. Mai mult, i-a poposit sub nas la promulgare si a semnat ca primarul. Nu a mai retrimis-o Parlamentului, nu tu Curtea Constitutionala sau Curtea de la Venetia. Si nici geaca rosie nu mi se arata ca si-a mai pus-o pe el. Pai? Chiar asa, domnu’? Decat sa faci spectacole rasuflate cu Brexit, mai bine ai semna numirile ministrilor la Transporturi si Dezvoltare, ca esti restantier. Iar pe aia cu Super Premierul care da lectii premierului las-o domol. Mai ai putin si trimiti Vioricai Dancila lista cu cei care trebuie sa faca parte din guvern. Or, aici, lucrurile stau exact invers. E pe dos, Excelento!

author avatar
Valentin Boeru
4.033 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger