AcasăNewsAvem un Guvern. Cum il daramam?

Avem un Guvern. Cum il daramam?

Daca va ceda presiunilor, Grindeanu are toate sansele sa se compromita definiv si sa-si aunce partidul in aer. Exact ce urmareste Iohannis

Nu este de ajuns ca un partid sau o coalitie  sa castige alegerile si apoi sa formeze un Guvern. Daca nu este dat jos pentru ca asa vrea Iohannis, democratia ar fi trista ca o lectie de patriotism tinuta de Rares Bogdan, intr-un amalgam perfect de delir si pupincurism prezidential. De ce trebuie daramat Guvernul? Pentru ca Romania i-a ras in nas lui Iohannis la alegeri, exact cand isi facea socotelile pentru al doilea mandat. Or, ce credibilitate mai are el in fata Europei si Mutter Merkel daca tara ii da palme peste ochi?

Daca va ceda presiunilor, Grindeanu are toate sansele sa se compromita definitiv si sa-si aunce partidul in aer. Exact ce urmareste Iohannis

Batalia lui Iohannis cu propria tara nu a inceput nici cu Ordonanta nr.13, nici cu iesirea lui in strada, printre nemultumitii si instigatorii de profesie. E mai veche, din clipa in care l-a prevenit pe Tariceanu ca va declansa impotiva PSD un razboi in care ii doreste sa nu fie prins.

Partidul meu, democratia mea!

Cum se traduce mesajul acesta? Tradeaza-ti partenerul si vino alaturi de mine! Sau, indiferent de optiunea ta, eu tot incep razboiul! De ce? Chiar daca nu crezi ca si-ar fi asumat niste obligatii fata de intentiile nemarturisite ale UE privind Romania, tot esti tentat sa o faci. La Bucuresti nu a declarat nimic, nici despre intentii, nici despre obligatii. La Bruxelles pune placa despre valorile europene, in tara are aceleasi lozinci cu democratia si statul de drept, dar ce se intampla in strada demonstreaza exact contrariul. Valoarea europeana a respectarii alegerilor dispare subit din limbajul lui, iar democratia devine o notiune abstracta daca partidul lui nu este la putere.

Asta vreau, asta faceti!

Invocarea greselii PSD cu privire la Ordonanta, sucita si rasucita pana ce nimeni nu a mai inteles nimic, a dat foc fitilului intins de manipulatorii de profesie. Tara de propagandisti, simpatizanti ai opozitiei, oengisti si corporatisti a reactionat. Dupa doua zile, deja nu ii mai interesa Ordonanta, ci demisia Guvernului. Protestele au devenit politice. Chiar daca documentul a fost abrogat, nimeni nu a mai  plecat din strada. Nimeni nu tine cont ca demisia este un act de vointa proprie. Legal, Grindeanu nu este obligat renunte la guvernare. Pe de alta parte, motiunea de cenzura este o gluma proasta, pentru ca opozitia nu are suficiente voturi sa o treaca. Se va incerca, insa, plecarea Guvernului, la presiunea strazii. Democratie marca Iohannis. Ne putem astepta la greve? Sigur, caci tara din strada nu are limite in ineptia ei de a-i face pe plac lui KWI. Sau, mai simplu, nimeni va intra in case pana nu pleaca Grindeanu. Este o alta dovada de prostie „pas cu pas”, caci tot un Guvern PSD va veni la putere. Si chiar daca s-ar produce demisia actualului Executiv, tot nu va fi bine, pentru ca strada este deja dresata sa ceara un Guvern din Partidul Lui. Sau cu Oamenii Lui. Cam aceiasi care, vreme de un an, au provocat Romaniei cel mai mare dezastru. Un Guvern numit pe principiul „asta vreau, asta faceti”! Hai ca e democratic, da-le dracului de alegeri!

author avatar
Valentin Boeru
1.345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger