AcasăNewsAvem si europarlamentari drepti si curajosi!

Avem si europarlamentari drepti si curajosi!

Sa privim si partea buna a sapunelii de luni seara

Asadar, PSD a gresit, ne zice alde Timmermans. Este drept, n-a comis-o prea rau, in traducere e un fel de „bai, baieti, n-ati cotizat suficient, mai trebuie”. Lasam deoparte spiciul invatat pe de rost si mestecat pe repede inainte in fata unui auditoriu exaltat ca asista la o noua executie si descoperim ca avem, totusi, si o speranta. Europarlamentarii nostri trimisi la Bruxelles nu-s chiar atat de antiromani pe cat incearca unii sa pozeze, ba descoperim si oameni politici curajosi si drepti, vreo doi dintre ei luandu-l de cravata pe batavul puhav in timp ce perora despre independenta justitiei, proteste si alte borituri sorosist ideologice.

Sa privim si partea buna a sapunelii de luni seara

Cand a ajuns la momentul 10 august si interventia jandarmilor, pe prim-vicepresedintele l-a lovit brusc amnezia. Atat de tare incat a uitat luni ce spectacol au dat fortele de ordine sambata in Spania, cu nici 24 de ore inainte, ca sa nu pomenim de Belgia si ziua de vineri. Noroc ca i-a reamintit Maria Gabriela Zoana, eurodeputat PSD, altfel Frans Timmermans ramanea inecat in castronul cu ipocrizie: „Aţi spus mai devreme ca aţi fost şocat de imaginile cu protestatarii care au forţat intrarea in guvernul Romaniei. Domnule vicepreşedinte, dar sunteţi şocat şi de imaginile cu jandarmii care in 28 septembrie, in Belgia, au folosit aceleaşi mijloace impotriva protestatarilor? Sau zilele trecute, pe 29 septembrie, in Spania, nu ati fost socat de imaginile cu jandarmii care au folosit aceleaşi mijloace?”. In finalul interventiei, europarlamentarul PSD a avut si un sfat pentru prim-vicele C.E: „Fara dublu limbaj, domnule vicepreşedinte, in funcţie de statul aflat in discuţie”.

Mai mult, Maria Gabriela Zoana i-a urecheat si pe conationalii veniti la Bruxelles „doar ca sa isi denigreze absolut gratuit propria ţara”.

In lipsa unor argumente care sa suscite un schimb inteligent si echidistant de idei, Frans Timmermans s-a folosit de pozitia pe care o ocupa, permitandu-si sa ii persifleze pe europarlamentarii romani care au indraznit sa-l infrunte: „Spuneti ca daca criticam legile, criticam ţara, criticam poporul. Asta pur şi simplu nu funcţioneaza cu mine. De fiecare data cand exista critici, «ooh, e un atac asupra ţarii, a poporului». Sunt prostii! Nu faceţi aşa ceva, este un semn de slabiciune (…)Acum vorbim despre Romania, vorbim despre lucruri foarte exacte din Romania, nu analizam ce s-a petrecut in alte tari (…) Va cer sa nu divaghati, sa nu deveniti surescitati, nu va ambalati!”.

O pozitie transanta a avut si Victor Bostinaru, vicepreşedinte al grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Acesta l-a intrebat pe Frans Timmermans daca stie ca preşedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a fost ascultat şi supravegheat vreme de şapte ani, in baza legislaţiei privind securitatea naţionala, in fapt, nimic altceva decat intelegerea secreta dintre Servicii si DNA. „A fost supravegheat zi şi noapte, precum teroriştii sau traficanţii”, a fost remarca europarlamentarului roman.

In lipsa oricarei reactii din partea lui Timmermans, Victor Bostinaru si-a continuat tirada, permitandu-si sa atraga atentia C.E. ca aplica o dubla masura cand vine vorba de Romania: „Asta este lupta impotriva corupţiei pe care o sugereaza inclusiv unii dintre colegii mei din sala? Nu inţelegeţi ca acest sistem represiv s-a construit inclusiv datorita fie neglijenţei C.E, care avea obligaţia sa vegheze la reforma justiţiei? Ştiu ca nu va convine sa vorbiţi despre serviciile secrete şi ne spuneţi noua s-o rezolvam acasa, in Parlament, dar cand ele ruineaza independenţa justiţiei nu vi se pare ca este obligaţia Comisiei?”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger