Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Avem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte de ’89

Avem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte de ’89

Autor:

Romania mai are de recuperat 775,8  milioane dolari de la tarile in care a exportat marfuri inainte de 1989, potrivit unui document al Ministerului de Finante.

 

tabel datorii 658x500 Avem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte de 89O suma impresionanta, insa sansele de recuperare sunt foarte mici, pentru ca datornicii au probleme economice. Cea mai mare restanta e a Irakului, de peste 520 de milioane de dolari, aproape 170 de milioane de dolari ne datoreaza Sudanul, iar Libia, mai bine de 45 de milioane de dolari. Datorii de peste 10 milioane de dolari fiecare au si Nigeria, Mozambic si Republica Centrafricana. Guvernul a negociat grafice de plata doar cu o parte dintre aceste state. Altele refuza sa ne mai dea ceva inapoi, cum este cazul Cubei, care are o datorie de 1,4 miliarde de ruble. Motivul invocat e inedit: nu mai exista moneda.


2 comentarii to Avem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte de ’89

  1. Scridon Radu-Lucian

    RECUPERARI.Mass-Media, cu mult curaj si bine documentata a incercat o campanie de informare a factorilor respunzatori pentru transferul in tara a acestor sume.Rezultatul este firav .Se mai poate mentiona si investitia de la Krivoi Rog.

  2. Pablo

    Ce sa ceri toti fac in Pib cat Voluntarii lui nenea Pandele. Le iei femeile!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!