AcasăNewsAvem cele mai periculoase drumuri din UE

Avem cele mai periculoase drumuri din UE

Tripleta ucigasa: Bucuresti, Constanta, Iasi

Romania este pe ultimul loc in ceea ce priveste siguranta drumurilor din Uniunea Europeana. Astfel, tara noastra a avut cea mai mare rata a accidentelor mortale din UE – 98 la un milion de locuitori, dublu fata de media europeana.

La noi şi accidentele<br >auto sunt mai multe<br >şi mai grave decât<br >în restul Europei

Potrivit Comisiei Europene, in prezent doar doua state membre – Romania si Bulgaria – au o rata a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, fata de sapte state membre in anul 2010. De asemenea, in 2017 majoritatea statelor membre aveau o rata a accidentelor mortale mai mica de 60 de decese la un milion de locuitori, iar opt din aceste state aveau chiar o rata a accidentelor mortale mai mica de 40 de decese la un milion de locuitori. In UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Marea Britanie (27), Olanda (31) si Danemarca (32) au raportat cele mai scazute cifre in 2017. Pe de alta parte, Estonia si Slovenia au raportat cea mai mare scadere a numarului de accidente mortale in 2017 fata de anul 2016, de minus 32% si, respectiv, minus 20 %. In schimb, in Romania numarul de accidente mortale a crescut cu un procent in 2017 fata de anul 2016. „25.300 de persoane si-au pierdut viata pe drumurile noastre in ultimul an si multe altele au suferit vatamari grave care le vor afecta pe viata. Siguranta rutiera este, fara doar si poate, o responsabilitate partajata cu statele membre, insa eu sunt convinsa ca UE poate face mai mult pentru a-i proteja mai bine pe cetatenii europeni.”, a declarat comisarul pentru Transporturi, Violeta Bulc.

Tripleta ucigasa: Bucuresti, Constanta, Iasi

Datele publicate de ASF arata care sunt cele mai periculoase regiuni din tara noastra pentru soferi. Statistica tine cont de frecventa daunelor si valoarea medie a pagubelor, la politele RCA, tinand cont, totodata, de varsta asiguratului, puterea motorului masinii, dar si de locul inmatricularii. Astfel, Bucuresti, Constanta si Iasi sunt, de departe, cele mai periculoase trei judete pentru soferii de masini. ASF transmite ca frecventa daunei este de 6,78%, in cazul inmatricularilor pe persoana fizica in Bucuresti, 6,40% in Constanta si, respectiv, 6,27%, in cazul judetului Iasi. De cealalta parte a baricadei, frecventele minime ale Daunelor au fost inregistrate in Harghita (2,84%), Covasna (3,15%) si Salaj (3,24%).

author avatar
Catalin Dumitrescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger