AcasăNewsAvatar de Romania

Avatar de Romania

Ministrul Comunicatiilor are de gand sa ne gaseasca inlocuitori in on-line. Valerian Vreme le pregateste romanilor o surpriza de proportii. Pana la sfarsitul anului fiecare dintre noi vom avea in mediul virtual un „avatar”, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului.

Potrivit ministrului Vreme, Romania trebuie sa respecte „Agenda Digitala Europa 2020” la care a aderat. „Daca discutam de proiectele in operare, putem discuta de sistemul de achizitii publice care anul acesta pe primele aproape sase luni se ridica la volumul anului 2010, cu economii de peste 18 la suta”, afirma Valerian Vreme. Ministrul mai spune ca exista in acest moment proiecte in derulare, printre care si Sistemul National de Plata cu cardul bancar, un sistem dedicat platii taxelor si impozitelor locale de catre cetateni prin intermediul cardului bancar, folosind o platforma web.

„In faza de proiectare si foarte important pentru alfabetizarea Romaniei este proiectul managementului identitatii”, a spus Vreme. Proiectul in cauza va folosi o platforma soft finantata din fonduri europene, operationala in circa un an. „Practic, orice cetatean al Romaniei, pe langa identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui sa aiba si in lumea virtuala o identitate, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile care la ora actuala sunt destul de bine conturate in cadrul institutiilor statului. De multe ori ne lovim de aceasta problematica, a managementului identitatii”, a mai spus Vreme. Ministrul sustine ca nu poate sa estimeze cat ar putea costa o astfel de „solutie majora in Romania”, dar a aratat ca platforma soft ar putea sa fie operationala in termen de 12 luni. Totodata, ministrul a dat asigurari ca nu vor aparea probleme legate de securitatea datelor si ca sistemul poate rezista atacurilor.

author avatar
Andrei Ispas
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aha, identitate virtuala!
    Si-o sa platim, evident, in fiecare an, cate o taxa pt reimprospatarea ei, ca doar n-o sa mai existe valabilitate 10 ani ca pt invechitul buletin ….
    Bleah…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger