AcasăNewsAutoritatile sunt optimiste: "Metroul Pantelimon - Drumul Taberei, gata pana la sfarsitul...

Autoritatile sunt optimiste: „Metroul Pantelimon – Drumul Taberei, gata pana la sfarsitul lui 2016”

Reprezentantii Metrorex ne dau sperante cand vine vorba despre linia de metrou ce va lega cartierul Pantelimon de Drumul Taberei, respectiv Magistrala 5.

Catalin Homor, directorul general al Metrorex, sustine ca tunelul pentru Magistrala 5 este gata in proportie de 80% si ca structura statiilor este gata in proportie de aproape 100%.

„Magistrala 5 va fi gata la sfarsitul anului 2016. Situatia este destul de buna. Tunelul este realizat in proportie de 80%. In ceea ce priveste structura statiilor, aceasta este undeva spre 95—98%. In momentul de fata este in curs procedura de licitatie pentru finisaje”, a spus Catalin Homor, directorul general al Metrorex.

Acelasi Homor sustine ca autoritatile mai au la dispozitie 16 luni pentru finalizarea magistralei, conform contractelor semnate si a promisiunilor facute, si considera ca „doar evenimente imprevizibile, pe care sa nu le putem controla, ne mai pot impiedica sa punem in functiune metroul la sfarsitul anului viitor”.

In schimb, lucrarile la Magistrala 4, sectiunea Parc Bazilescu – Straulesti, au fost amanate cu un an si au inceput abia acum, desi ele trebuiau terminate deja in urma cu aproximativ o luna.

Directorul general al Metrorex sustine ca lucrarile pentru statiile Laminorului si Straulesti au fost amanate „din motive obiective”, dar se lauda ca „am accesat fonduri europene nerambursabile, printr-un management riguros, si speram sa terminam lucrarile mai devreme de noul termen propus astfel incat sa se poata circula cu metroul pana la Straulesti in toamna anului viitor”.

author avatar
Cristi Ionita
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger