Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Auto: vom putea asigura ITP in tarile UE, dar si in Elvetia!

Auto: vom putea asigura ITP in tarile UE, dar si in Elvetia!

Autor:

Inspectia tehnica periodica (ITP) s-ar putea face si in afara granitelor Romaniei, un proiect de lege  asteptat de soferii aflati in strainatate, care, in prezent, sunt obligati, la fiecare doi ani, sa revina in tara, cu automobilul propriu, pentru “corvoada” ITP.

 

itp Auto: vom putea asigura ITP in tarile UE, dar si in Elvetia!

Proiectul este foarte asteptat de toti soferii

Astfel, inspectia tehnica, se va putea efectua in toate tarile membre ale Uniunii Europene, deci si ale Spatiului Economic European (European Economic Area), in Elvetia, dar si pe teritoriul Republicii Moldova, prin intermediul operatorilor autorizati de Registrul Auto Roman.

Firmele care solicita autorizarea vor suporta costurile de monitorizare ale ITP in afara granitelor Romaniei, iar RAR va asigura cheltuielile pentru transport, cazare etc, pentru propriul personalul aferent.

In prezent, Regia Autonoma RAR autorizeaza oficial statiile ITP de pe teritoriul tarii, iar inspectia trebuie facuta la fiecare doi ani pentru autoturismele personale si comerciale(cu preturi intre 100 si 180 de lei) si la sase luni in cazul autovehiculelor pentru transport public. Amenda pentru depasirea valabilitatii ITP ajunge la 700 de lei.

Proiectul de lege, care va fi discutat in curand, vine in urma numeroaselor solicitari ale romanilor din diaspora, pusi in situatia de a cheltui sume considerabile pentru obligatia de a-si asigura ITP in tara.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!