Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Austria, fortareata anti emigranti

Austria, fortareata anti emigranti

Autor:

Nu mai putin de 750 de soldati ”sunt disponibili” plus patru vehicule blindate, in regiunea frontaliera dintre cele doua tari.

 

austria4 Austria, fortareata anti emigranti

Guvernul de la Viena a luat măsuri stricte împotriva valului de refugiați, în timp ce Italia amenință că blindatele de la graniță vor afecta relațiile bilaterale

Austria are in vedere ”foarte curand” restabilirea controalelor si desfasurarea de trupe la frontiera cu Italia, daca fluxul migrator nu incetineste, anunta, luni,  ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil. Austria a restabilit controalele la frontiera cu Ungaria din 2015 si se declara gata, acum,   sa ridice bariere la frontiera cu Italia. Inaltul Comisariat al ONU pentru refiguati a anuntat ca 83.650 de persoane au sosit in Italia pe mare, de la inceputul anului, o crestere cu 20% in raport cu perioada precedenta in 2016. Majoritatea au plecat de pe coastele Libiei, in ambarcatiuni precare.

ausstria Austria, fortareata anti emigrantiPeste 2000 au murit in apele Mediteranei. Ministerul italian de Externe l-a convocat ieri pe ambasadorul Austriei la Roma iar ministrul italian de Interne, Marco Minniti,  a trecut la amenintari, dand totodata asigurari ca nu exista ”nici o situatie de urgenta” la frontiera. ”Este vorba de o initiativa nejustificata si fara precedent care, daca nu este imediat indreptata, va avea inevitabil repercusiuni asupra cooperarii dintre cele doua tari in materie de securitate”, a declarat Minniti. Marti, Comisia Europeana a prezentat un nou plan de actiune in ajutorul Romei, cu un ajutor de 35 de milioane de euro acordat Italiei, plan care va fi discutat astazi la Tallin, in cadrul unei reuniuni informale a ministrilor de Interne ai tarilor UE.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!