AcasăNewsUPDATE. Augustin Lazar vrea sa iasa la pensie. CSM a dat unda...

UPDATE. Augustin Lazar vrea sa iasa la pensie. CSM a dat unda verde cererii

foto: Facebook

UPDATE: Cererea lui Lazar a primit unda verde din partea CSM-ului, astfel ca solicitarea va ajunge la Cotroceni, pe masa primului om in stat. „Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de eliberare din functie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZAR, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 27.04.2019”, au transmis reprezentantii Consiliului, dupa sedinta de joi.

Dupa ce se inscrisese in cursa pentru un al doilea mandat, in prima procedura de selectie a unui procuror general, de care nu a trecut, insa, niciunul dintre cei patru procurori care au dat interviul cu Tudorel Toader, Augustin Lazar a hotarat sa nu mai candideze inca o data la sefia Parchetului General.

Ba mai mult, a anuntat Consiliul Superior al Magistraturii ca vrea sa se pensioneze, in sensul ca a depus o cerere in acest sens.

Pasul facut de Lazar – surprinzator pentru unii – vine dupa ce din declaratiile facute mai deunazi reiesea ca procurorul general parea decis sa-si continue activitatea la varful Ministerului Public. Mandatul sau in functia de procuror general – postura din care ministrul Toader ii ceruse revocarea – expira la finele acestei luni.

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger