AcasăNewsAugustin Lazar si-a furat-o!

Augustin Lazar si-a furat-o!

Augustin Lazar sau suspiciunea rezonabila de a nu intelege ce se intampla

Interventiile Procurorului General in tot ce tine de Justitie, facuta si nefacuta inca in Parlament, incep sa semene cu o partitura de manele intr-un concert de Vivaldi, chit ca manelele n-au partitura. Augustin Lazar devine depasit de evenimentele care, oricum, se desfasoara prea repede pentru ardeleanul din el. Nu intelege ca legile Justitiei trebuie modificate serios. Si nu in ritm de vals, ci de sarba. Nu intelege ca Monica Macovei, la vremea cand le-a impus, a facut cel mai mare deserviciu Romaniei si ca, acum, trebuie schimbat totul, din radacini.

Augustin Lazar sau suspiciunea rezonabila de a nu intelege ce se intampla

Pozitia lui de vesnic contra arata, mai degraba, ca o conspiratie cu partidele de opozitie, cu protestatarii si cu spectacolele badaranesti ale USR in Parlament. Nu conteaza cum si cu ce pret, totul trebuie respins.

Bag-o p-aia cu statul de drept!

Domnul Augustin Lazar nu este insa vreun nechibzuit din strada, care tipa orice, numai sa fie scandal si sa fie auzit. Nu, domnul acesta este dotat, atat cat s-a putut, cu talentul persuasiunii. Nu exista motive concrete de respingere a unei modificari propuse de PSD si ALDE? Nu e nimic, inventeaza el repede cateva, din care sa razbata cuvintele cheie independenta procurorului, a magistratului, a Justitiei si, exact ca in discursurile sterpe ale lui Iohannis, statul de drept. Daca nu e de ajuns, Augustin Lazar scoate din desaga eterna poveste a consultarilor cu toti actorii implicati. Si asta nu e tot, pentru ca are pretentia sa se tina cont de spusele lor, fie ca sunt judecatori sau procurori. Nu poate explica insa de ce trebuie sa se ia in consideratie opiniile unora care, in buna masura, au functionat intr-un sistem viciat, pe care l-au intretinut in mod evident. Si caruia i s-au supus orbeste. Dupa cum nu poate explica si de ce trebuie luate in consideratie niste puncte de vedere emanate din sedinte cu aparente de spontaneitate, atat timp cat eventualele avize au doar rol consultativ.

LAZARE, PE CINE APERI?

Se vede de la o posta ca Augustin Lazar este el insusi prizonierul sistemului in care a functionat si inca mai functioneaza. Este tributar cutumelor din „Republica procurorilor”, unde marile abuzuri au fost trecute sub tacere, dar, in schimb, cei care le-au comis au fost ridicati in slavi si transferati pe postul de „procuror-etalon intr-o unitate de elita”. L-a auzit cineva pe Augustin Lazar criticand sau macar amintind de abuzurile procurorilor in cazul Rarinca? Sau ale procurorilor Emilian Eva si Mircea Negulescu? Ca sa nu mai punem la socoteala excesele lui Ciprian Man de la Oradea si altii, si altii, si altii. O lista cam mare. O lista prea mare ca sa mai trezeasca vreo farama de incredere ca opiniile lor ar fi benefice intr-un sistem ce trebuie reformat din radacini. Si, ca sa arate solidaritatea din breasla magistratilor, s-a apucat sa laude prosteste protestele magistratilor. E de tot hazul, cu atat mai mult cu cat acolo era mana lui Cristian Danilet, omul de casa al aceleiasi Macovei. Si, mai mult decat orice, erau niste magistrati care protestau in robe, precum muncitorii in salopete. Numai ca roba, in afra salii de judecata, nu mai are niciun simbol. Domnu’ Lazar, sa-mi iertati exprimarea prea putin academica, dar aici ti-ai furat-o. Rau de tot. Mai bine taceai.

author avatar
Valentin Boeru
4.106 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger