AcasăNewsAugustin Lazar a dat-o afara pe Schmidt Haineala!

Augustin Lazar a dat-o afara pe Schmidt Haineala!

Atunci cand a venit la Bucuresti, detasat de la Alba, lui „nea Gusti” Lazar nu-i puteai scoate o vorba din gura nici macar cu clestele. Da, este acelasi procuror general excitat astazi peste masura cand este vorba sa dea vreun interviu, mai ales televizat, despre absolut orice.

Între cei doi magistraţi este o "dragoste veche"

Insa, dupa cum sustin sursele noastre, prima „iesire” in decor a lui Lazar a fost la putin timp dupa surprinzatoarea sa instalare in fotoliul de procuror general, cand, pur si simplu, a dat-o afara pe atat de influenta in sistem Oana Schmidt Haineala, care venise sa ii transmita niscai „mesaje subliminale”. Asa ca intre cei doi este o „dragoste” mai veche, razboiul personal rabufnind recent, dupa halucinanta numire a Oainei  Schmidt Haineala drept secretar de stat la Ministerul Justitiei. Iar initiatii sistemului decodifica intr-o cu totul alta cheie „macelul” dintre cei doi, drept o lupta pentru pastrarea influentei intre cele doua tabere distincte aparute dupa spargerea „binomului”…

Iordache habar nu are

Pe ultima suta de metri a guvernarii tehnocrate, vechiul CSM s-a dat peste cap si i-a facut rost Oanei Schmidt Haineala de un loc caldut si bine platit ca membru in plenul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Si toata lumea parea multumita. Numai ca, dupa instalarea noii Puteri aceasta nominalizare a fost revocata si dusmanii deloc putini din magistratura ai procuroarei de la Brasov au exultat ca fosta „terorista” din CSM a fost „executata”. Pista falsa insa pentru ca, dupa doar cateva zeci de ore, ministrul Justitiei anunta ca Oana Schmidt Haineala este noul secretar de stat, fara ca Florin Iordache sa aiba habar, nici macar cu cateva minute inainte, ca trebuie sa faca aceasta propunere care i-a lasat pe multi cu ochii in ceata. Astfel ca Schmidt Haineala a ajuns sefa directa a procurorului general care, nu cu multa vreme inainte, o daduse afara din birou.

Misterul celor zece zile

Si uite cum pesedistii s-au trezit cu „calul troian” al guvernarii portocalii tocmai la varful ministerului pe care si-l doreau cel mai „securizat” de oamenii sistemului. Si, pentru ca misterul sa fie si mai adanc, nou cooptata Schmidt Haineala in guvernarea pesedista s-a si apucat de treaba, creionand ordonantele de urgenta care  costa atat acum noua Putere. Si unde, prin minune, a aparut in premiera precizarea ca ordonanta de urgenta intra in vigoare de-abia la zece zile dupa publicarea sa in Monitorul Oficial, ci nu imediat dupa acest moment!

De rasu’- plansu’

Pe sfarsitul anului trecut, „National” dezvaluia in exclusivitate existenta unui plan al Ministerului Justitiei privind unirea DNA si a DIICOT! Iar mai ceva ca in bancurile cu Radio Erevan, aceasta stire bulverseaza astazi societatea romaneasca, dupa ce a fost „ejectata” in mediul online de o platforma sorosista, iar procurorul general Augustin Lazar si chiar presedintele Klaus Iohannis s-au repezit sa ceara stoparea acestui proiect. Care insa, atentie, era unul al … guvernului tehocrat si al fostului ministru al Justitiei, Raluca Pruna, tocmai in vederea intaririi puterii de ancheta a procurorilor anticoruptie!

Ultima ora:

Lazar i-a mai tras-o o data lui Haineala, cerand CSM-ului retragerea acesteia din postul de secretar de stat. Totodata, procurorul solicita aceeasi masura si pentru celalalt secretar de stat, Constantin Sima, dovada ca vrea sa conduca de unul singur Ministerul Justitiei.

author avatar
Catalin Tache
3.446 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnul(NEDOMN) nu poate zbura din POST? E prea detot,iar noi cei mulți tăcem și stăm,până ne vom trezi fără salarii,fără pensii și de ce nu intr-un Dachau (doar „conducătorul este foarte ARIAN”)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger