Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Auchan „ inghite” hipermarketurile Real

Auchan „ inghite” hipermarketurile Real

Autor:

Metro a anuntat recent ca va vinde hipermarketurile Real din afara Germaniei, deci si a diviziei din Romania, iar surse din piata sustin ca reteaua ar urma sa fie preluata de Auchan in aceasta saptamana.

 

Real hipermarket 300x225 Auchan „ inghite” hipermarketurile Real

Tinta. Auchan preia Real de la Metro si ataca topul hipermaketurilor din Romania

Potrivit Bloomberg, decizia face parte din strategia conducerii Metro, care a anuntat ca se va axa in special pe pietele care ii aduc cele mai mari profituri. In prezent, in Germania, Polonia, Rusia, Romania, Turcia si Ucraina exista 423 de magazine Real. Metro ar vrea sa le vanda in special pe cele din afara Germaniei, din cauza scaderii vanzarilor, situatie provocata de recesiunea din Europa. Conform Bloomberg, Metro a avut in ultimele doua luni negocieri cu Auchan, in vederea vanzarii magazinelor Real, iar tranzactia ar urma sa fie semnata in aceasta saptamana. Problema cea mare este insa ca sunt unele zone in care Real utilizeaza spatii inchiriate, iar Metro si Auchan nu au cazut de acord asupra statutului si viitorului acestor magazine. In plus, exista orase ca Timisoara sau Targu Mures, in care concurenta principala – Carrefour si Cora – nu au deschis inca hipermarketuri (Carrefour are acolo trei magazine tip market).

Inchiderea Kiabi – strategie sau constrangere

Ramane de vazut in ce masura va reusi Grupul (si familia) Mulliez, care detine Auchan, sa mentina pe piata magazinele Real (sau cum se vor numi dupa preluare). Aceasta deoarece la inceputul verii, Kiabi, un alt lant comercial al grupului francez, a tras oblonul celor sase magazine, desi Mulliez isi propusese deschiderea a 20 de unitati pana in 2015. In portofoliul din Romania al grupului francez se mai afla magazinele Decathlon si Leroy Merlin.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!