AcasăNewsAu transportat sute de kilograme de cocaina. DIICOT cere arestarea a doi...

Au transportat sute de kilograme de cocaina. DIICOT cere arestarea a doi traficanti romani, detinuti in Italia – VIDEO

(foto: captura youtube)

DIICOT cere Tribunalului Bucuresti arestarea a doi traficanti de cocaina, detinuti in Italia, pentru organizarea transporturilor a sute de kilograme de droguri, pe relatia America de Sud- Europa de Vest, din retea facand parte romani, bulgari, italieni si columbieni.

(foto: captura youtube)

„Gruparea este una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, care, sub coordonarea liderilor – inculpatii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis Brendo, si Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) – a organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme, pe relatia America de Sud – Europa de Vest”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.  Valoarea drogurilor de mare risc este de sase milioane de euro.

Procurorii DIICOT, Structura Centrala, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea grupului infractional organizat transfrontalier. Gruparea era constituita din cetateni romani, bulgari, columbieni si italieni, specializata in traficul international de cocaina, potrivit aceleiasi surse.

DIICOT sustine ca drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport marfuri de unde erau preluate cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala.

Inculpatii intentionau ca o parte din droguri, procurate din America de Sud, sa fie introduse pe teritoriul UE, folosind ca ruta alternativa Romania, Portul Constanta. In luna aprilie 2012, procurorii DIICOT au capturat o cantitate de aproximativ 50 de kilograme de cocaina, puritate 93%, introduse de membrii gruparii pe teritoriul Romaniei, in scopul comercializarii.

In prezent, inculpatii au fost arestati pe teritoriul Italiei, pentru savarsirea aceluiasi gen de infractiuni.

Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre DOS si SRI. Procurorii DIICOT au cooperat,  pentru solutionarea cazului, cu ofiterii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti. De asemenea, pe parcursul cercetarilor, procurorii DIICOT au colaborat si cu Directia Generala de Informatii a Armatei, din cadrul MApN, dar si cu autoritatile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria si Italia.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a inculpatilor pentru 30 de zile.

[youtube]_8DJz5qZGkg#![/youtube]

author avatar
Alina Costache
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger