AcasăNewsAu si ei un Dorel! Cum au demolat australienii o cladire imensa!...

Au si ei un Dorel! Cum au demolat australienii o cladire imensa! (VIDEO)

N-a fost sa fie! Nu din prima incercare de a demola cladirea, cel putin! Un siloz a rezistat cu stoicism unei tentative de a fi facut una cu pamantul! Ce solutie credeti ca au gasit muncitorii?

Nu doar noi il avem pe Dorel, care face ce face si mai rau strica decat sa repare! O lume intreaga a vazut inregistrarea momentului in care colosul de beton situat pe un teren din Brisbane, Australia, ar fi trebuit sa se transforme intr-un maldar de moloz. Cu 100 de kilograme de explozibil „plantate” la temelia silozului, echipa de specialisti in demolare au crezut ca vor rezolva problema.

Cand totul a fost gata, oamenii s-au indepartat de locul respectiv si au asteptat sa vada rezultatul imploziei. Intr-o prima faza, parea ca scenariul „bine pus la punct” nu avea cum sa dea gres. N-a fost deloc asa. Iar cladirea s-a daramat doar pe sfert si restul a constructiei ramas inclinata. Si cum treaba trebuia terminata, a fost nevoie de interventia unui excavator, care sa impinga lucrurile de la spate.

[youtube]v_1DRcYmtC4[/youtube]

S-a intamplat si in Romania, la Dej, in urma cu doar doi ani. Martorii au asistat, amuzati, la o tentativa de demolare a unui turn foarte inalt din oras. Si atunci s-au folosit peste 100 de kilograme de dinamita, in speranta ca acea constructie va ajunge intr-o clipa la pamant. Fara succes, insa. Ceva n-a mers bine, n-au fost calculele facute corect, cert este ca a fost nevoie de o alta incercare, pentru ca demersul sa fie dus la bun sfarsit.

[youtube]XtkbfNEH-ys[/youtube]

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger