AcasăNewsAu reusit imposibilul!

Au reusit imposibilul!

FC Barcelona a intors umilinta de la Paris, reusind, pe Camp Nou, o calificare istorica in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, dupa o victorie incredibila cu scorul de 6-1 (2-0) in fata formatiei Paris Saint-Germain, care invinsese  cu 4-0 in turul optimilor. Reusind cea mai mare revenire din istoria Ligii, clubul spaniol isi asigura un urias capital de imagine si nu numai.

O noua infrangere a Barcelonei ar fi fost o serioasa lovitura financiara: esecul rusinos din meciul tur a inconjurat planeta si odata cu acesta au venit si zvonurile care vorbeau despre diminuarea drastica a fondurilor atrase de club. Aceasta venea ca o lovitura de gratie, mai ales dupa scandalul iscat de procesul trucarii sumelor de transfer pentru plata unor impozite mai mici, dar si dupa neintelegerile foarte serioase cu sponsorul Qatar Airways, soldate cu pierderi de 25 milioane de euro.

Numai ca Barcelona nu piere cu una, cu doua: dupa ce cheltuit 40 de milioane de euro, anual, numai pentru a-l pastra pe Messi, al carui contract e scadent in 2018, si-a asigurat un buget-record, de 695 milioane euro, la care s-a adaugat un profit de peste 20 milioane euro. Mai mult, dupa sanctiunea FIFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, oficialii Barcelonei au investit peste 200 de milioane de euro in 9 jucatori. Acum, dupa cea mai spectaculoasa victorie din istoria fotbalului, imaginea Barcelonei a primit un impuls galactic, lucru ce garanteaza limpede un nou val de investitii. Clubul catalan are acum o sansa unica in lume, el va deveni un megaclub planetar, iar afaceristii de pretutindeni vor dori o bucatica din Barca. Veti vedea cu ochiul liber cum banii se vor scurge catre echipa nemuritorilor precum raurile spre mare.

Challenger-ul anuntat PSG, o echipa de maidan financiar

De cealalta parte, Seicul NasserAl-Khelaifi le-a promis jucatorilor de la PSG o prima fabuloasa, de 1 milion de euro de om, daca ar fi reusit sa elimine Barcelona. Si catalanii au o prima similara, dar ei o vor incasa daca vor castiga Liga Campionilor. Oricum, pentru jucatorii meciului din tur, PSG a cheltuit 240,5 milioane de euro. Desi Al-Khelaifi promitea o adevarata revolutie in fotbalul francez, dar si castigarea Ligii Campionilor, petrodolarii presedintelui PSG nu au servit la nimic.

author avatar
Catalin Dumitrescu
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger