AcasăNewsAu fost identificati atacatorii de la Paris

Au fost identificati atacatorii de la Paris

Serviciile secrete franceze si politia franceza au reusit sa-i identifice pe cei trei barbati implicati in atacul terorist de la sediul publicatiei Charlie Hebdo.

Principalii suspecti sunt doi frati francezi de origine algeriana, Said Kouachi (34 de ani) si Cherif Kouachi (32 de ani). Cei doi sunt cunoscuti drept jihadisti care au mai avut de a face cu serviciile antiteroriste.

Despre ei se spune ca sunt cei doi barbati inarmati care au intrat, miercuri dimineata, in sediul publicatiei Charlie Hebdo si au inceput sa traga in stanga si in dreapta, ucigand 12 persoane si ranind grav alte cel putin patru persoane.

Cherif Kouachi a fost condamnat in 2005 la trei ani de inchisoare, executand doar o jumatate din pedeapsa. Cei doi frati Kouachi s-au nascut la Paris, in suburbia Pantin, si de curand se intorsesera din Siria.

Al treilea barbat implicat in atacul de miercuri este Hamyd Mourad, un tanar in varsta de numai 18 ani. Pustiul, nascut si crescut la Reims, s-a predat fortelor de ordine joi dimineata, declarandu-se nevinovat. Hamyd Mourad sustine ca era la ore, la liceu, cand s-a petrecut atacul de la sediul publicatiei Charlie Hebdo.

author avatar
Cristi Ionita
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger