Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Au fost doua cutremure, in mai putin de o ora, in aceeasi zona din tara

Au fost doua cutremure, in mai putin de o ora, in aceeasi zona din tara

Autor:

Au fost doua miscari telurice in prima parte a zilei de sambata in Romania, ambele de intensitate redusa.

 

cutremur1 350x225 Au fost doua cutremure, in mai putin de o ora, in aceeasi zona din taraDin cate indica datele facute publice din directia expertilor de la Institutul de Fizica a Pamantului, cele doua cutremure au vut sub 3 grade pe scara Richter si au avut loc la mai putin de o ora distanta unul de celalalt.

O alta similitudine este data de epicentrul celor doua miscari telurice, ambele fiind stabilite in judetul Buzau. Astfel, specialistii spun ca primul cutremur s-a produs la ora 9 si 13 minute, la o adancime de 107 kilometri fata de nivelul solului si a avut magnitudinea 2.3, in timp ce urmatorul a fost inregistrat de seismografe la fix 10 minute dupa ora 10. Despre acesta din urma, specialistii mentioneaza, pe site-ul INFP, ca a avut 2, 9 grade pe Richter si ca s-a produs la o adancime de circa 112 kilometri.

Statistica anunta faptul ca de la inceputul anului in tara s-au produs cateva zeci de cutremure de intensitate redusa, cel mai puternic fiind cel de acum circa doua saptamani, mai exact pe 8 februarie, care a vut 5 grade pe Richter si s-a resimtit destul de puternic si in Bucuresti.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!