AcasăNewsAu fost doua cutremure, in mai putin de o ora, in aceeasi...

Au fost doua cutremure, in mai putin de o ora, in aceeasi zona din tara

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

Au fost doua miscari telurice in prima parte a zilei de sambata in Romania, ambele de intensitate redusa.

Din cate indica datele facute publice din directia expertilor de la Institutul de Fizica a Pamantului, cele doua cutremure au vut sub 3 grade pe scara Richter si au avut loc la mai putin de o ora distanta unul de celalalt.

O alta similitudine este data de epicentrul celor doua miscari telurice, ambele fiind stabilite in judetul Buzau. Astfel, specialistii spun ca primul cutremur s-a produs la ora 9 si 13 minute, la o adancime de 107 kilometri fata de nivelul solului si a avut magnitudinea 2.3, in timp ce urmatorul a fost inregistrat de seismografe la fix 10 minute dupa ora 10. Despre acesta din urma, specialistii mentioneaza, pe site-ul INFP, ca a avut 2, 9 grade pe Richter si ca s-a produs la o adancime de circa 112 kilometri.

Statistica anunta faptul ca de la inceputul anului in tara s-au produs cateva zeci de cutremure de intensitate redusa, cel mai puternic fiind cel de acum circa doua saptamani, mai exact pe 8 februarie, care a vut 5 grade pe Richter si s-a resimtit destul de puternic si in Bucuresti.

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger