Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Au dat cupa pe scandal: morti si raniti in Franta

Au dat cupa pe scandal: morti si raniti in Franta

Autor:

Cel putin 300 de persoane au fost retinute pe intreg teritoriul Frantei dupa incidentele violente care au umbrit bucuria castigarii titlului mondial de reprezentativa Hexagonului.

 

scandal 1 Au dat cupa pe scandal: morti si raniti in Franta

90.000 de oameni au iesit pe strazile Parisului dar bucuria victoriei a degenerat in lupte de strada, morti, raniti si jafuri

Potrivit ministerului francez de Interne, zeci de politisti si jandarmi au fost raniti dupa ce suporterii au invadat strazile Parisului si ale altor orase si s-au luat la bataie cu fortele de ordine, in special in Lyon si Marsilia. In Paris, 102 persoane au fost arestate, in Marsilia 10, la Rouen 7, inregistrandu-se raniti si in randurile jurnalistilor. In  Paris au avut loc mai multe jafuri in diverse magazine, nu departe de Champs-Elysees. Tot aici au avut loc lupte de strada intre diverse persoane. Zeci de tineri au aruncat cu pietre si sticle in fortele de ordine, iar vitrinele mai multor magazine au fost sparte.Fapte similare si jafuri au fost inregistrate si in Lyon. In Oise, in Saint-Félix, un barbat de 30 de ani s-a izbit cu masina de un platan si nu a mai supravietuit. In nordul tarii, la nancy, trei copii au fost grav raniti duminica seara de o motocicleta care i-a izbit in timp ce acestia se aflau pe strada, in rindurile suporterilor. In acelasi oras, un alt barbat a fost ranit grav dupa ce a cazut dintr-o camioneta. In Annency, un barbat a murit dupa ce a sarit de bucurie intr-un canal dar apa era prea mica si si-a fracturat gatul. Peste 90.000 de persoane au sarbatorit victoria Frantei la Cupa Mondiala la Champ-de-Mars, langa Turnul Eiffel. Manifestari de bucurie au avut loc in intreaga Franta, dupa finalul meciului cu Croatia. Se pare ca fortele de ordine au subestimat numarul de trupe necesare dar si nivelul la care bucuria victoriei ar fi putut degenera.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!