AcasăNewsAT&T fuzioneaza cu Time Warner

AT&T fuzioneaza cu Time Warner

Dusman declarat al CNN, proprietate a Time Warner, Donald Trump s-a opus degeaba acestei tranzactii

Un judecator federal din Washington a autorizat, in fine, megafuziunea intre gigantul telecom si grupul Warner deschizand astfel calea crearii unui mastodont in sectorul media-internet.

Dusman declarat al CNN proprietate a Time Warner <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> s a opus degeaba acestei tranzactii

Judecatorul Richard Leon a estimat ca guvernul american nu a fost in masura sa aduca dovezi ca aceasta tranzactie va fi nefasta pentru clienti si pentru concurenta, prevenind ca un eventual apel din partea guvernului va cauza pagube ireversibile celor doua grupuri. Justificarea invocata de departamentul american al Justitiei era ca daca cele doua companii ar fuziona, rezultatul ar fi negativ pentru consumatori, care s-ar vedea nevoiti sa plateasca sume mai mari pentru productiile Time Warner, oferind un avantaj competitiv inechitabil firmei de televiziune prin satelit DirectTV, care este proprietatea AT&T.Preluarea Time Warner de de catre AT&T, evaluata la 85 de miliarde de dolari, va crea cea mai mare companie de continut si distributie integrata vertical din lume. David McAtee, director juridic al AT&T a indicat ca fuziunea s-ar putea incheia pana in 20 iunie. ”Suntem fericiti ca vom putea propune consumatorilor continuturi video mai abordabile, mobile si inovante”. At&T si Time Warner au asigurat ca alianta lor era indispensabila pentru a lupta contra giganti tehnologici precum Netflix si Amazon, care produc filme, seriale si documentare, sau Apple, Google si chiar Facebook, care mizeaza din ce in ce mai mult pe crearea de continuturi. Decizia AT&T si Time Warner este observata cu atentie si de alte grupuri angajate in megafuziuni, precum Fox si Disney, care au anuntat o apropiere in decembrie 2017 si se pregatesc de lungi examinari din partea autoritatilor de concurenta. Dosarul AT&T -Time Warner are si o tenta politica, presedintele Donald Trump criticand proiectul de fuziune in timpul campaniei electorale din 2016. Multi apreciaza ca Trump a dorit sa puna bete in rotile Time Warner si pentru ca grupul detine postul CNN pe care presedintele american il uraste deschis. AT&T este primul operator de cablu american si al doilea operator mobil iar Time Warner constituie un enorm grup de media, fiind proprietarul HBO si al studiourilor de cinema Warner.

author avatar
Tudor Borcea
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger