AcasăNewsATERIZARE DE URGENTA a unui avion, la Istanbul, dupa o tentativa de...

ATERIZARE DE URGENTA a unui avion, la Istanbul, dupa o tentativa de DETURNARE catre Soci!

UPDATE. Fortele speciale turce au patruns in avionul de pasageri vizat de o tentativa de deturnare spre statiunea Soci si l-au imobilizat pe suspectul ucrainean.

Un avion decolat din Ucraina a fost fortat de autoritatile turce sa aterizeze de urgenta la Istanbul, vineri seara, in urma unei tentative de deturnare a aeronavei catre Soci.

Un avion al companiei turce Pegasus, decolat din Ucraina, a aterizat de urgenta in Istanbul. Din primele informatii, se pare ca se dorea deturnarea avionului catre Soci.

Potrivit informatiilor aparute in presa din Turcia, imediat dupa decolarea din orasul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a amenintat ca va arunca in aer avionul, la bordul caruia fusesera imbarcati 110 pasageri. Acesta dorea sa deturneze aeronava catre Soci, statiune rusa unde se desfasoara in acest moment ceremonia de incepere a Jocurilor Olimpice de iarna.

Fortele aeriene turce au intervenit, obligand pilotii sa aterizeze pe Aeroportul international Sabiha Gökçen din Istanbul. In publicatia Hurriyet se arata ca Fortele Aeriene turce au trimis un avion de vanatoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri si constrangerea pilotilor sa aterizeze de urgenta.

Avionul a aterizat in siguranta. Potrivit informatiilor prezentate de NBC, cetateanul ucrainean nu s-a predat, intregul echipaj si pasagerii aflandu-se la aceasta ora in aeronava.

Foto: turquie-fr.com

author avatar
Alina Costache
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger