AcasăNewsAtentionari de vant si ceata. Zonele aflate sub COD GALBEN

Atentionari de vant si ceata. Zonele aflate sub COD GALBEN

Meteorologii avertizeaza ca in unele judete din tara ceata persista pana catre pranz, in timp ce in zonele montane se asteapta ca vantul sa sufle cu putere, in unele cazuri chiar sa spulbere zapada.

O prima atentionare nowcasting COD GALBEN, ce va fi valabila pana joi la ora 12, cuprinde localitati din trei judete aflate in vestul tarii, unde ANM transmite ca va fi ceata, care va duce la scaredea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat si „sub 50…100 m”. Acestea sunt: Deva, Simeria, Ilia, Dobra, Soimus, Vetel, Rapoltu Mare, Harau, Gurasada, Branisca, Turdas, Lapugiu de Jos, Burjuc – din judetul Hunedoara, Oravita, Racasdia, Ciclova Romana – din Caras-Severin si Lugoj, Gavojdia, Boldur – din judetul Timis.

De dimineata incepand si pana la ora 15 si 10 minute, o alta atentionare COD GALBE vizeaza zona de munte de peste cota 1800 de metri a judetelor Suceava si Neamt, unde, spun meteorologii, vantul va prezenta intensificari care la rafala vor atinge 80…90 km/h, fiind asteptat sa apara fenomenul de „zapada spulberata, care determina scaderea vizibilitatii”.

De asemenea, pana joi la ora 16 se anunta „in zona montana inalta, la altitudini de peste 1700…1800 m, intensificari ale vantului cu rafale de peste 50…70 km/h, spulberand ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii” in zona de munte de peste cota 1800 de metri corespunzatoare judetelor Arges, Prahova si Dambovita.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger