AcasăNewsAtentionari de la meteorologi: vant puternic, dar si averse. Zonele afectate

Atentionari de la meteorologi: vant puternic, dar si averse. Zonele afectate

Vremea se afla intr-un proces de schimbare, iar acest lucru s-a vazut, inca de seara trecuta, in mai multe regiuni din tara, dar si in zone din Bucuresti, unde au aparut ploi.

De aceasta data, se anunta vant cu intensificari, dar si ploi, in cateva regiuni ale tarii. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au facut publice mai multe atentionari tip nowcasting (de fenomene imediate-n.n) COD GALBEN.

Una dintre ele, valabila pana la ora 13, anunta „frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni”, dar si, ca fenomene asociate, „averse de ploaie care vor cumula 15-20 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului”. Vizate sunt urmatoarele localitati, de pe raza a doua judete:  Stei, Bratca, Buntesti, Pietroasa, Lunca, Draganesti, Rieni, Remetea, Vascau, Campani, Curatele, Bulz, Budureasa, Carpinet, Nucet, Tarcaia, Lazuri de Beius, Cristioru de Jos, precum si zona de munte de peste cota 1800 m din judetul Bihor, dar si Resita, Oravita, Anina, Bozovici, Pojejena, Carasova, Lupac, Racasdia, Gradinari, Sasca Montana, Dognecea, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Romana, Varadia, Socol, Berliste, Naidas, Vrani, Ciuchici, Ciudanovita, Goruia – din judetul Caras-Severin.

 8 judete, sub rafale de vant

De asemenea, pana dupa-amiaza, vantul isi va face resimtita prezenta in 8 judete din tara. Atat in Ialomita, Braila si Buzau, unde meterologii spun ca se vor semnala intensificari de 55 – 65 km/h, cat si in judetele Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati, Iasi. Pentru acestea cinci este valabila o alta atentionare nowcasting, prin intermediul careia locuitorii sunt avertizati ca vantul va atinge la rafala 60 km/h, posibil si 70 km/h, dar izolat.

595 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger