AcasăNewsAtentionari de ceata, burnita si polei, pana dupa-amiaza

Atentionari de ceata, burnita si polei, pana dupa-amiaza

Negura si-a facut simtita prezenta in peisaj inca de la primele ore ale zilei si, din cate par sa arate lucrurile in anumite zone din tara, nu se va risipi pana catre dupa-amiaza.

Ca urmare a faptului ca fenomenul va duce la scaderea vizibilitatii, de cele mai multe ori sub limita a 200 de metri, izolat si sub pragul a 50 de metri, soferii si participantii la trafic sunt sfatuiti sa fie foarte atenti in momentul in care pornesc la drum.

Meteorologii atrag atentia, prin intermediul unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, despre faptul ca nu doar ceata se va semnala in intervalul orar urmator, ci si bunita, dar si poleiul.

Mai precis, ANM transmite ca pana la ora 13, cel putin, sub COD GALBEN de ceata se vor afla mare parte a judetului Cluj, dar si localitati din judetele Salaj si Satu Mare, inclusiv municipiul cu acelasi nume, unde pot aparea, izolat, conditii de burnita ce pot favoriza depunerea de polei. Totodata, pana la ora 13, si judetul Hunedoara se afla sub incidenta uneia astfel de atentionari de ceata si, posibil, depunere de polei.

Negura va fi prezenta in peisajul zilei, pana catre ora 15, pe raza judetelor Alba, Harghita, Sibiu si Mures. Pentru aceste patru judete ultim mentionate, specialistii in meteorologie spun ca se asteapta ca pacla sa se semnaleze in zonele joase, sa duca la diminuarea vizibilitatii sub 200 de metri, posibil, dar doar izolat, si sub limita a 50 de metri, dar si sa apara conditii de formare a poleiului, de asemenea in situatii sporadice.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger