AcasăNewsAtentionari de averse si vijelii. COD PORTOCALIU

Atentionari de averse si vijelii. COD PORTOCALIU

Chiar daca in Bucuresti la momentul de fata vremea e frumoasa, iar cerul senin, in alte zone din tara tabloul e cu totul altfel, iar norii cern deja cantitati insemnate de precipitatii.

Cel putin asta rezulta din atentionarile nowcasting (cu efect imediat-n.n) emise de meteorologi, pentru intervalul imediat urmator.

O astfel de atentionare valabila pana la ora 13, este un COD PORTOCALIU emis mai multe localitati din zona judetelor Neamt si Bacau, dar si pentru cateva din judetul Suceava. Specialistii de la ANM prognozeaza ca vantul va sufle cu viteze de peste 90 km/h, luand aspect de vijelie, ca aversele vor fi de 20-25 l/mp, cu caderi de grindina, dar si ca se vor produce frecvente descarcari electrice.

Totodata, meteorologii au emis si doua atentionari nowcasting COD GALBEN de vreme instabila, ambele valabile pana la ora 13. Una vizeaza pentru zona de munte a judetului Buzau, dar si pentru mai multe localitati din judetul Prahova, unde sunt anuntate averse de peste 20-25 l/mp, cu descarcari electrice, grindina si vant cu intensificari.

Cealalta avertizare COD GALBEN vizeaza localitati din judetul Iasi si Suceava, dar si din judetele Neamt si Bacau, unde sunt anuntate vijelii, dar si descarcari electirce frecvente, precum si averse insotite de grindina.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger