AcasăNewsAtentionarea medicilor de familie: vineri, fara retete compensate

Atentionarea medicilor de familie: vineri, fara retete compensate

(foto: emaramures.ro)

O noua situatie nedorita in ceea ce priveste sistemul sanitar autohton. Pe motiv ca inca nu au fost semnate contractele aditionale cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), medicii de familie atentioneaza ca vor recurge la o masura de protest.

(foto: emaramures.ro)

Mai exact, desi pacientii vor fi consultati de medici, oamenii care ajung vineri in cabinetele doctorilor de familie s-ar putea trezi ca nu vor primi trimiteri sau ca nu vor fi eliberate retete compensate, fiind foarte probabil ca toti cei care necesita astfel de prescriptii urmand sa fie reprogramati.

Amanunte despre masura la care se vad nevoiti sa recurga medicii de familie a dat presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie. Intr-o interventie telefonica in direct la postul B1 TV, Rodica Tanasescu e explicat ce anume spera sa obtina cadrele medicale, prin acest semnal de alarma pe care se pregatesc sa il traga. Si anume sa fie invitati la discutii cu autoritatile in masura sa rezolve problemele invocate. „Noi dorim sa putem acorda servicii medicale normale, in liniste, pacientilor nostri. Mai mult, desi inca nu sunt semnate contractele aditionale, suntem de acord si am decis impreuna sa acordam servicii medicale gratuite, desi inca nu avem semnate contractele aditionale. Ceea ce nu putem elibera in afara contractului, sunt documentele in contract cu Casa. Eu sper ca aceste lucruri se vor rezolva”, a precizat Tanasescu.

author avatar
eNational
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger