AcasăNewsAtentionare: ploi insemnate si vijelii, timp de doua zile

Atentionare: ploi insemnate si vijelii, timp de doua zile

Nu mai putin de 14 judete, patru dintre ele doar partial, se vor afla, de joi la pranz incepand, sub incidenta unui Cod galben de ploi insemnate. Dar asta nu inseama ca resutl zonelor tarii scapa de precipitatii cu descarcari electrice, vant si [psobile caderi de grindina!

Cel mai afectate de noul val de ploi vor fi judete din nordul, estul si centrul tarii. Din cate anunta specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, cei care au emis avertizarea de vreme urata, incepand de joi, de la ora 12 si pana vineri seara, la ora 21, umbrelele si pelerinele de ploaie vor redeveni accesorii indispensabile pentru locuitorii judetelor colorate cu galben pe harta prin care se anunta instabilitatea atmosferica accentuata.

In aceste zone, precipitatiile vor fi mai insemnate, fiind asteptat sa se cumuleze frecvent 15-20 l/mp, in timp ce in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali se poate ajunge sa se stranga si 40-80 l/mp.

(foto: meteoromania.ro)

E important de mentionat faptul ca meteorologii spun ca valul de instabilitate va cuprinde, in perioada amintita, toate regiunile tarii, doar ca zonele colorate cu verde pe harta nu vor avea de infruntat precipitatii la fel de insemnate ca in restul cazurilor. Din peisaj nu vor lipsi nici descarcarile electrice si nici vantul cu intensificari ce pot ajunge sa aiba aspect de vijelie.

De asemenea, specialistii de la ANM mentioneaza faptul ca va ploua, dar moderat, si in noaptea de miercuri spre joi, precum si in prima parte a zilei de joi, atat in sud-vestul Romaniei, cat si la munte.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger