AcasăNewsAtentionare meteo: ce a anuntat ANM pentru orele urmatoare!

Atentionare meteo: ce a anuntat ANM pentru orele urmatoare!

In foarte multe zone din tara, ziua de duminica a inceput cu soare si temperaturi destul de placute. Exista, insa, si judete vizate de o atentionare de vreme rea.

Astfel, pana la ora 14, majoritatea zonelor din judetul Vrancea, precum si, local, judetele Botosani, Iasi si Galati, se afla sub incidenta unei atentionari nowcasting (valabila pentru o perioada de maximum sase ore de la emitere-n.r) COD GALBEN de ceata.

Fenomenul va duce, conform precizarilor reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri si, izolat, chiar sub 50 de metri. Mai mult, ceata poate fi asociata cu depuneri de chiciura, motiv pentru care soferii din judetele mentionate sunt atentionati sa tina cont de prognoza, inainte de a pleca la drum, mai ales ca ANM precizeaza ca pacla va cuprinde inclusiv drumurile nationale si europene de pe raza asezarilor respective.

Asadar, conducatorii auto sunt sfatuiti ca, in special in perioada in care este valabila atentionarea COD GALBEN de ceata, sa manifeste prudenta in trafic, sa circule adaptanad viteza la conditiile meteo dificile si sa pastreze distanta suficienta fata de autoturismele aflate inaintea lor, in trafic, pentru a putea frana la timp, in caz de nevoie, si a evita producerea unor accidente.

Sursa foto: stiri.acasa.ro

404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger