AcasăNewsAtentionare de calatorie de la MAE, pe fondul avertizarilor de ninsori si...

Atentionare de calatorie de la MAE, pe fondul avertizarilor de ninsori si viscol din SUA (VIDEO)

E mijlocul lunii martie, insa iarna nu se lasa dusa din nord-estul Statelor Unite unde, cel putin in perioada urmatoare, se anunta ninsori si viscol.

Pe fondul avertizarilor meteo, oficialii din cadrul Ministerului de Externe au emis o atentionare de calatorie adresata romanilor care planuiesc sa ajunga sau sa tranziteze teritoriul Statelor Unite in intervalul 14-15 martie.

Asadar, in baza unor alerte de vreme severa emise de Serviciul National de Meteorologie, reprezentantii MAE precizeaza ca pe raza mai multor state americane, si anume Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island si Vermont „au fost emise avertismente de furtuna de zapada, cu ninsori abundente, temperaturi scazute si viscol, in vigoare pana la 15 martie 2017, orele 20.00, autoritatile recomandand evitarea calatoriilor care nu au caracter de urgenta”, din cate se precizeaza in comunicatul MAE. Mai mult, oficialii institutiei autohtone precizeaza ca vremea rea a afectat inclusiv traficul aerian si feroviar, in marile orase – si anume  New York, Boston, Philadelphia, „peste 1500 de curse aeriene fiind anulate”.

Totodata, oficialii MAE sublinieaza faptul ca in cazul orasului New York, avertizarea de furtuna de zapada este valabila pe parcursul zilei de marti, 14 martie. „Cursele din si spre aeroporturile JFK, LaGuardia si Newark  sunt, in cea mai mare parte, anulate sau vor prezenta intarzieri considerabile”, adauga reprezentantii Ministerului.

[youtube]YNzXNEmrIhY[/youtube]
[youtube]57V11kMFK3o[/youtube]

foto: captura youtube

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger