AcasăNewsAtentie! Te paste executarea silita sau puscaria pentru neplata impozitelor!

Atentie! Te paste executarea silita sau puscaria pentru neplata impozitelor!

Taxele datorate statului trebuie platite in cel mult 30 de zile de la scadenta

Contribuabilii care obtin venituri pentru care datoreaza impozite cu retinere la sursa, au obligatia de a plati sumele la bugetul statului in termen de maximum 30 de zile de la scadenta. In caz contrar, pot fi executati silit si chiar sunt pasibili de inchisoare de la un an la trei ani sau amenda.

Taxele datorate statului trebuie platite in cel mult 30 de zile de la scadenta

Administratiile fiscale teritoriale au inceput sa trimita prin posta catre contribuabili instiintari pentru achitarea impozitelor cu retinere la sursa, datorate la stat. Platitorii de taxe sunt avertizati ca, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal, daca nu isi platesc de bunavoie obligatiile fiscale datorate , organele fiscale ii vor executa silit.

Somatii si popriri

Iata cateva dintre masurile de executare silita:

–         transmiterea de somatii, insotite de titluri executorii;

–         poprirea disponibilitatilor banesti;

–         poprirea tertilor;

–         instituirea, evaluarea si valorificarea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile.

In plus, in conformitate cu Legea 241/2005, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la trei ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie , in cel mult 30 de zile de la scadente, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa. La aceasta categorie se incadreaza veniturile obtinute din: drepturi de proprietate intelectuala, vanzarea bunurilor in regim de consignatie, activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial etc.

author avatar
Arpad Dobre
1.288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger