AcasăNewsAtentie parinti! Desenele animate violente provoaca un scurt stop cardio-respirator

Atentie parinti! Desenele animate violente provoaca un scurt stop cardio-respirator

Desenele in care apar scene de violenta au un efect puternic la nivel subliminal asupra celor care le urmaresc. Astfel, pentru fractiuni de secunda, cei care se uita la scene foarte violente din desene animate pot suferi un stop cardiac, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Happy Tree Friends”, desenul animat in care cei trei prieteni se bat sau isi scot intestinele si impodobesc pomul de Craciun, este unul dintre exemplele folosite de cercetatorii de la Laboratorul de Psihologie experimentala „Gh. Zapan”.

Mai multi studenti cu varste intre 18 si 25 de ani au fost pusi sa urmarească secvente din desenul animat amintit.

„Problema se pune asa: ambianta e foarte frumoasa in „Happy Tree Friends”, ei sunt dragalasi, vorbim despre agresivitate encodata la nivel subliminal intr-un mediu pozitiv. Dar semnalul a fost extrem de ridicat, acul de la poligraf a sarit de 30 de pixeli si au inregistrat un scurt stop cardiac, tensiune oscilanta si respiratie cu oprire. E ca si cum mergi pe strada si vezi un cadavru plin de sange si apare un stop cardio-respirator”, a explicat pentru adevarul.ro Mihaela Chraif, doctor in psihologie, asistent universitar la Catedra de psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, a Universitatii din Bucuresti.

Membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Mihaela Chraif a publicat trei carti si peste 60 de articole in reviste de specialitate si in volumele unor conferinte nationale si internationale.

1.915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger