AcasăNewsAtentie la firmele care va asigura masinile si casele

Atentie la firmele care va asigura masinile si casele

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis suspendarea activitatii unor brokeri de asigurari care intermediau contracte de asigurare a autovehiculelor si a locuintelor. Deciziile au survenit in urma sanctionarii  firmelor respective de catre ASF.

Plata daunelor va fi facuta in continuare de catre firmele a caror activitate a fost suspendata

Cetatenii care trebuie sa-si innoiasca RCA-ul sau asigurarea obligatorie a locuintei trebuie sa fie atenti la firmele sau brokerii de asigurari la care apeleaza. ASF a gasit nereguli la trei companii din domeniu si le-a sanctionat cu intreruperea  functionarii, pentru remedierea deficientelor, iar o alta firma de asigurari a cerut suspendarea activitatii.

Retragerea autorizatiei de functionare

Consiliul ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a SIN Insurance Broker SRL si a Stability Insurance – Broker de Asigurare-Reasigurare SRL,  Sanctionarea a survenit in urma unor controale inopinate ale reprezentantilor ASF, ambele firme avand probleme similare:

–         lipsa sediului social destinat exclusiv desfasurarii activitatii autorizate, pentru primirea corespondentei de la ASF si cu asigurarea prezentei permanente a unui reprezentant la sediul respectiv;

–         neincheierea contractelor de raspundere civila profesionala.

ASF a stabilit ca SIN Insurance Broker si Stability Insurance au obligatia sa isi notifice clientii, in vederea efectuarii platii ratelor scadente la contractele de asigurare direct la asiguratori. Firmele trebuie sa raspunda si pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contracte, anterior comunicarii deciziilor. In plus, ASF a sanctionat cu amenzi de cate 10.000 de lei pe cate un reprezentant al celor doua firme, deoarece nu au trimis raportarile obligatorii catre autoritatile fiscale si ASF.

Suspendare temporara

Consiliul ASF a sanctionat Intercapital Asig Broker de Asigurare SRL, din Bucuresti, cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii. Masura s-a aplicat dupa un control in urma caruia s-a constatat ca Intercapital Asig nu are conducator executiv incepand inca din decembrie anul trecut si nici conducator executiv. ASF a stabilt ca brokerul de asigurare are obligatia sa aduca la cunostinta clientilor sai interzicerea temporara a exercitarii activitatii de intermediere in asigurari, in termen de cel mult cinci zile lucratoare de la data primirii deciziei. Firma trebuie, de asmenea, sa faca plata ratelor scadente la contractele in curs de derulare direct la asigurator si raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contractele in vigoare.

Cerere de oprire a activitatii

ASF a aprobat, la cerere, suspendarea activitatii EMIASIG Broker de Asigurare SRL, din Bucuresti, pentru o perioada de trei ani. Societatea decisese suspendarea activitatii inca din primavara, iar reprezentantii ASF au efectuat un control la aceasta firma constatand ca  brokerul a notificat societatile de asigurare in privinta deciziei de suspendare a activitatii.

Reluarea contractelor

ASF a decis si reluarea activitatii unei societati de asigurari in piata asigurarilor. Este vorba de EUROINS Romania Asigurare Reasigurare, careia i se interzisese, temporar, sa incheie polite RCA. Firma va reincepe activitatea de asigurare, in termenii stabiliti de ASF si continuarea platii ratelor la contractele anterioare suspendarii activitatii.

author avatar
Arpad Dobre
1.563 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger