AcasăNewsAtentie la escrocii cu tigari din Piata Rahova!

Atentie la escrocii cu tigari din Piata Rahova!

«National» prezinta ultima moda in materie de tepe, inventata de contrabandistii de tigari din piata Rahova. Infractorii profita de naivitatea persoanelor care spera sa cumpere tigari ieftine aduse din Ucraina, le iau banii spunandu-le ca le aduc imediat marfa de contranada si…dispar fara urma.
Ramasi fara marfa adusa din Ucraina sau Republica Moldova, contrabandistii de tigari din Piata Rahova s-au reprofilat, transformandu-se in escroci la drumul mare, care opereaza sub nasul politistilor comunitari. Luni, un reporter «National» a fost martor la doua inselaciuni, comise in interval de doar cateva minute. Un barbat intre doua varsta s-a apropiat, scotocind prin buzunare, de un grup format din doua chivute si doua tinere de etnie roma care strigau de mama focului, imbiindu-si potentialii clienti: «Tigari, tigari!» Barbatul s-a apropiat de grup, a scos o bancnota de 10 lei si a cerut un pachet, iar una dintre tinere a insfacat banii si a plecat, zicandu-i: «Aduc imediat, le avem ascunse intr-o taraba».
La scurt timp, un alt client a inmanat celeilalte minore din grupul respectiv 20 de lei, cerand doua pachete de tigari. In tot acest timp, barbatul unei chivute supraveghea intreaga operatiune, de la doi-trei metri. Toate, la nici 50 de metri de o masina a Politiei Comunitare. Clientii au asteptat minute in sir marfa ieftina de contrabanda, insa cele doua fete au « uitat » sa se intoarca. In momentul in care clientii l-au apostrofat pe barbat ca isi vor ori tigarile, ori banii inapoi, barbatul de 45-50 de ani a sarit, pe un ton rastit : «Mie nu mi-ati dat nimic ! Le-ai dat celor doua fete ! Hai, valea, ca aveti belea cu mine ! Ce, e vina mea ca v-au pacalit?!”.
Jurnalistul «National» care a asistat la intreaga scena a apelat imediat serviciul 112, sesizand politia. Un echipaj s-a deplasat rapid la fata locului, insa contrabandistii-escorci s-au « vaporizat » in  cateva secunde. « Avem mai multe plangeri, insa judecatorii nu vor sa le da mandate de arestare, invocand faptul ca faptele lor nu reprezinta pericol social si ca prejudiciul este mic. Au dezvoltat aceasta metoda recent, dupa ce au ramas fara tigari de contrabanda. Inainte faceau bani din tigarile aduse ilegal in tara. De cand nu mai au tigari, s-au reprofilat pe asemenea escrocherii », au declarat ofiterii care investigheaza acest caz.
author avatar
Narcis Voica
709 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger