AcasăNewsAtentie, cu Tudorel nu e de joaca!

Atentie, cu Tudorel nu e de joaca!

In acesta vara ploioasa si umeda, plina de lehamite si nori, singurul care misca lucrurile este ministrul Justitiei, Tudorel Toader.  Acesta a tunat si a fulgerat, in direct, la emisiunea lui Mihai Gadea puctand toate problemele iscate in ultima perioada in sistemul de Justitie din ultimii 20 de ani.

Printre altele, ministrul Justitiei este hotarat sa-i propuna premierului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date pe protocoale sau interceptari ilegale, Tudorel Toader precizand ca va face aceasta propunere intr-un timp scurt, „dupa terminarea concediilor”.

Fara ”putoi cu cas la gura” in DNA

Tudorel Toader a anuntat ca nu va mai admite ca procurorii care nu au varsta si experienta necesara si legala sa fie detasati la DNA. Aceste afirmatii au starnit vii dispute pe conturile de socializare ale unor experti in domeniul juridic. Astfel, fostul sef al unei directii din Ministerul Justitiei, Ingrid Mocanu a scris pe facebook ca este poate cea mai inovatoare decizie pe care ar lua-o un ministru in ultimii 29 de ani. ”Tudorel le-a dat ”perversa ca pe Targu Ocna”. A spus in aceasta seara, la Mihai Gadea, ca cel ce va veni la conducerea DNA trebuie sa aduca o alta echipa de conducere, dar si sa trimita acasa ”putoii” cu cas la gura care nu au vechimea necesara pentru DNA”, a scris Ingrid Mocanu.

Procurorii nu au ce sa discute cu ambasadorii altor state

Intrebat concret despre vizita ambasdorului SUA, Hans Klemm la DNA si care sunt relatiile dintre reprezentantii acestor institutii, Tudorel Toader a punctat acest aspect. Ministrul a tinut sa precizeze ca va avea  „cat de curand” o discutie cu procurorul general, Augustin Lazar, si cu procurorul-sef interimar al DNA, Anca Jurma, pe tema intalnirii acesteia cu fostul cu ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm. Toader a afirmat ca va intreba cat de normal este ca un sef al DNA „sa se duca la ambasada pentru ca a fost chemat ca sa fie felicitat ca a fost soare si nu a plouat”. “Voi incerca sa am o discutie cu ei si sa-i intreb cat de normal este ca un procuror-sef sa se duca la o ambasada ca l-a chemat nu stiu care ambasador sa-l felicite pentru faptul ca a fost soare astazi si n-a plouat”, a declarat Tudorel Toader.

author avatar
Ramona Feraru
1.401 afisari

2 COMENTARII

  1. T.T. E UN MARE CIRCAR AL SISTEMULUI JUDICIAR
    Judecătorul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, semnalează, după ce Tudorel Toader a anunțat că dorește o OUG prin care să poată fi revizuite condamnările date în baza „protocoalelor”, că o decizie a Curții Constituționale din 2017 interzice legiuitorului „să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora”. Acesta a citat pe contul său de Facebook decizia CCR nr. 377/2017, care arată: „Prin urmare, criteriul ce trebuie luat în seamă și care ține de esența art. 15 alin. (2) din Constituție raportat la aplicarea în timp a reglementărilor referitoare la căile de atac este data pronunțării hotărârii judecătorești. Astfel, în temeiul textului constituțional antereferit, legiuitorul poate supune hotărârea judecătorească unor căi de atac stabilite ca atare prin lege până la momentul pronunțării hotărârii judecătorești (…). În schimb, legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. Aceeași regulă se aplică atât căilor ordinare, cât și extraordinare de atac, ambele categorii de căi de atac urmând să își păstreze aceeași configurație juridică de la data stabilită drept reper de către legiuitor. Prin urmare, eliminarea unui motiv de revizuire sau adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunțarea hotărârii nu poate produce niciun efect, prin prisma aplicării legii în timp, cu privire la hotărârea judecătorească deja pronunțată.”
    Excepțional mesajul procuroarei Antonia Diaconu către sclavul infractorilor, T.Toader! Procurorul Antonia Diaconu, cunoscuta opiniei publice de la protestele magistratilor fata de modificarile legislative care vizau sistemul judiciar, a reactionat dur dupa declaratiile facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, miercuri seara, la Antena 3. Antonia Diaconu este prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Topoloveni, iar anterior a fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si a lucrat la DIICOT. Magistratul este nemultumit de discursul pe care ministrul Justitiei l-a tinut la Antena 3, privind activitatea procurorilor. Intr-o postare pe Facebook, Diaconu a facut un inventar al declaratiilor lui Tudorel Toader. „Manipularea ar trebui sa inceteze, mai ales la acest nivel”, sustine Antonia Diaconu. „Cred ca e timpul sa cerem demisia domnului ministru. Stiu ca nu se va intampla, dar pentru pastrarea reperelor mele morale, simt nevoia sa fac macar asta”, conchide procurorul.

  2. Nu stiu ce gasesti la acest indivi8d in afara de relatia lui cu psd-ul si special cu dragnea. UNDE ESTE CORECTITUDINEA LUI DE MINISTRU AL DREPTATIII????? cel car e ai scris acest mic anunt esti pedinafara realitatii, ori esti in legatura sigura cu ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger