Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Atentate in Sri Lanka. Nou anunt de la MAE

Atentate in Sri Lanka. Nou anunt de la MAE

Autor:

La o zi de la producerea a nu mai putin de opt atentate teroriste cu bomba, in Colombo, capitala statului Sri Lanka, Ministerul roman de Externe a anuntat ce noi informatii se cunosc cu privire la romanii aflati pe teritoriul srilankez, in afara grupului de elevi din Iasi.

 

maesediu Atentate in Sri Lanka. Nou anunt de la MAEInca din ziua precedenta, dupa producerea episoadelor sangeroase, la nivelul MAE s-a activat Celula de Criza. Din cele opt atentate cu bomba, trei au afectat biserici catolice, tot atatea hoteluri frecventate de cetateni straini si doua locuri publice, unul din acestea Gradina Zoologica. Ministerul anunta ca Ambasada Romaniei la Colombo a facut, de urgenta, primii pasi pentru a afla daca sunt romani afectati de cele intamplate.

Un grup de elevi si doua familii de turisti

Astfel, MAE a comunicat, luni, faptul ca “in atentia Celulei de Criza a MAE se afla situatia unui grup de elevi de la un liceu din Iasi, aflat intr-un schimb de experienta la o unitate similara de invatamant din Sri Lanka, proiectul fiind in cel de-al treilea an de desfasurare. Grupul de elevi se afla in afara oricarui pericol si mentine legatura cu Ambasada Romaniei la Colombo. Grupul de elevi urmeaza sa paraseasca teritoriul Sri Lanka in cursul zilei de 26.04.2019”, ca “totodata, membrii Celulei de Criza au acordat asistenta consulara membrilor a doua familii de cetateni romani aflate in vacanta”, dar si ca “pana in prezent, autoritatile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime, iar reprezentantii misiunii diplomatice au efectuat demersuri pe langa unitatile medicale locale pentru informatii cu privire la cetateni romani afectati de incidente”.

Telefoane utile

Nu in ultimul rand, romanii care vor sa ceara asistenta consulara pot apela telefonul Ambasadei Romaniei la Colombo: 0094 11 2676520 sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Sute de morti

Din pacate, pana la momentul de fata, presa internationala anunta ca sunt 290 de morti in urma atacurilor de duminica. Victimele sunt atat din randul localnicilor, cat si al turistilor aflati in Sri Lanka.


2 comentarii to Atentate in Sri Lanka. Nou anunt de la MAE

  1. Anonymous

    Mai ziaristilor ,stiti care este difernta dintre un ATENTAT si un ATAC ???

  2. Anonymous

    si cand te gandesti ca vin 500.000 de pakistanezi musulmani in Romania,adusi de BUDAI..MIN.Muncii…..


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!