AcasăOldAtentat la Istanbul: zeci de morți, peste 60 de răniți. Victor Ponta,...

Atentat la Istanbul: zeci de morți, peste 60 de răniți. Victor Ponta, lângă Ataturk!

Cel puţin 28 de persoane au murit, iar peste 60 au fost rănite în atentatul terorist comis marţi seară în incinta aeroportului internaţional din Istanbul, anunţă guvernatorul metropolei turce, Vasip Şahin.

Doi suspecți s-au aruncat în aer pe Atatürk, din Istanbul, în fața punctelor de control de la terminalul de sosiri imediat după ce poliția a deschis focul asupra lor. Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.

  • Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

Mai multe ambulanțe au fost trimise cu sirene în funcțiune spre terminalele zborurilor internaționale, anunță CNN. Potrivit unor martori citați de televiziunea americană, două explozii au zguduit terminalul, provocând o mișcare de panică printre pasageri.

Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control. „Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică și a început să fugă în toate direcțiile”, a declaerat un martor pentru „CNN-Türk”.

Ponta era în drum spre „Ataturk”

Fostul premier Victor Ponta se îndrepta spre aeroportul din Istanbul când au avut loc atentatele, maşina sa fiind întoarsă din drum de autorităţile turce.

Victor Ponta a declarat  se afla în maşină, în drum spre aeroport, însă a fost obligat de autorităţi să se întoarcă, ca urmare a atentatelor comise pe „Ataturk”. Ponta a precizat că se va întoarce la Bucureşti miercuri dimineaţa şi că speră ca românii care au rămas blocaţi în zona liberă să ajungă cu bine acasă.

  • Un grup de români este blocat pe aeroportul din Istanbul, iar Consulatul României este în legatură cu ei pentru a-i ajuta să ajungă acasă cât mai repede, însă, potrivit Guvernului, până la această oră nu sunt date referitoare la cetăţeni români implicaţi în atentat. Este vorba despre români care aşteptau să plece cu o cursă Turkish Airlines spre Bucureşti, însă zborul a fost anulat.
author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger