AcasăNewsAtentat jihadist ce viza Capitoliul, dejucat de FBI

Atentat jihadist ce viza Capitoliul, dejucat de FBI

Autoritatile americane au arestat, miercuri, in Ohio, un tanar care se pregatea sa atace Congresul la Washington. Barbatul a fost capturat imediat dupa ce se aprovizionase cu arme semi-automate si 600 de gloante.

Christopher Cornell, convertit la Islam,  a fost imobilizat de FBI dupa ce iesise de la un magazin de armament, de unde cumparase doua arme si nu mai putin de 600 de gloante. Cornell urmarea sa ajunga in Washington pentru ”a ucide angajatii care lucrau in interiorul si exteriorul cladirii Capitoliului”. Tanarul a fost inculpat de un tribunal federal din Ohio pentru tentativa de omor al unui reprezentant al guvernului si posesie de arma de foc. Arestarea lui a fost posibila datorita faptului ca un informator FBI l-a facut sa creada ca vroia sa-i fie complice.

”Un jihad violent si atacuri in SUA”

Adept al islamismului, Christopher Cornell planuia un adevarat masacru

Vara trecuta, Christopher Cornell a deschis mai multe conturi Twitter. Sub numele de Raheel Mahrus Ubayad, el publica materiale video, communicate si alte materiale al caror continut sustineau Statul Islamic, aratand ca pledeaza ”pentru un jihad violent si atacuri violente comise pe teritoriul SUA si in strainatate”. La sfarsitul lui august, a marturisit celui despre care credea ca-i este complice, pe Internet: ”Trebuie sa ne vedem si sa cream propriul nostru grup in alianta cu Statul Islamic. Trebuie sa ne facem propriile proiecte”.

”Avem deja sprijinul fratilor de aici”

Cornell a precizat ca nici o organizatie terorista nu i-a comandat explicit sa actioneze in numele sau dar a adaugat: ”Avem deja sprijinul fratilor nostri de aici si celui al lui Anwar al-Aulaki, inaintea martiriului sau, dar si al multora”. Propagandist si recrutor pentru Al-Qaida in peninsula arabica (Aqpa) Aulaki a fost ucis, in 2011, de o drona americana in Yemen. Atentatorii de la Charlie Hebdo, fratii Kouachi, l-au intalnit cu cateva luni inainte de moartea sa. Cornell planuia construirea si instalarea unor bombe artizanale in apropierea Capitoliului. Dupa declansarea exploziilor, urmau sa deschida focul pentru a-i ucide pe oamenii care ar fi iesit, panicati de explozii.

Vast restart la Secret Service

Secret Service, insarcinat cu paza lui Barack Obama, va trece printr-o vasta restructurare, dupa plecarea unor cadre si o serie de incidente care au umbrit reputatia acestei structuri de elita a politiei. Potrivit Washington Post, patru directori adjuncti, insarcinati cu operatiunile de protectie, anchete, tehnologie si relatii publice, au fost invitati sa paraseasca posturile. Imaginea Secret Service a fost patata in special toamna trecuta, cand un barbat inarmat cu un cutit a patruns intr-unul din saloanele Casei Albe.

Obama si Cameron promit un front comun impotriva terorismului

Pesedintele SUA si premierul britanic au declarat front comun impotriva jihadistilor dupa atentatele din Paris. In ajunul unei vizite a lui David Cameron la Washington, cei doi au afirmat ”ii vom invinge pe acesti ucigasi barbari si ideologia lor gresita care tinde sa justifice uciderea nevinovatilor”. ”Cand libertatile la care aspiram sunt victimele unui atentat crud la Paris, lumea a raspuns intr-o singura voce”, au spus cei doi.

author avatar
Tudor Borcea
513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger