AcasăNewsAtentat dejucat in Franta, doi suspecti retinuti

Atentat dejucat in Franta, doi suspecti retinuti

Caracatita jihadista se intinde in tot Occidentul

Suspectul Abderamane A, arestat vineri la Schaerbeek, in cadrul unei operatiuni a politiei care a condus la arestarea lui Reda Kriket in Argenteuil (Franta), a primit mandat de arestare si a  fost inculpat pentru participare la activitatile unui grup terorist, a indicat ieri Parchetul federal belgian, informeaza La Derniere Heure. Potrivit ministrului francez de Interne, Bernard Cazeneuve, Reda Kriket pregatea un proiect de atentat terorist in Franta, proiect aflat ”in stare avansata”.

Caracatita jihadista se intinde in tot Occidentul

Arme de asalt si explozibili au fost gasite in apartamentul sau din regiunea pariziana, dar si o mica cantitate de explizibil TATP, utilizat de teroristii kamikaze in Bruxelles. Un alt suspect in cadrul atentatului dejucat in Franta, Rabah N., a fost arestat vineri in regiunea Bruxelles.

Un algerian a furnizat acte false teroristilor

Politia italiana a arestat un algerian cautat in Belgia ca suspect de furnizare a actelor false utilizate ce catre cei trei teroristi implicati in atentatele din Paris si din Bruxelles. Suspectul, Djamal Eddine Ouali (40 de ani), a fost capturat in cadrul unui raid antitero in Bellizzi, in sudul Italiei, informeaza agentia Ansa. Potrivit Ansa, acesta le-a furnizat acte false lui Najim Laachraoui (implicat in atentatul din aeroportul Zaventem), lui Salah Abdeslam (membru al comandoului terorist din Paris din 13 noiembrie) si lui Mohamed Belkaid, alt suspect din Paris, ucis in 15 martie.

Un jihadist din Anvers promite noi atentate in Belgia si in Europa

Belgianul Hisham Shaib a pus online un video in care ameninta Belgia si Europa cu noi atentate teroriste, informeaza Sputnik, citand postul tv VRT. Inainte de a impusca un barbat care este asezat in genunchi in fata sa, Shaib declara in olandeza ca mesajul sau se adreseaza ”poporului din Belgia, guvernului belgian, Europei si tuturor celor care lupta in coalitia internationala anti ISIS”. In 2015, Shaib a fost condamnat in contumacie la 15 ani pentru activitati teroriste.

author avatar
Tudor Borcea
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger