Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Atentat ”de anvergura si inevitabil” in Australia

Atentat ”de anvergura si inevitabil” in Australia

Autor:

Dupa mai multe atentate teroriste dejucate in ultimii ani, amenintarea jihadista bate acum la usa, a informat adjunctul politiei antitero australiene, comisarul Mark Murdoch.

 

australia Atentat ”de anvergura si inevitabil” in Australia

Australia este un important aliat al SUA in cadrul luptei antiteroriste, ceea ce n-o face insa invulnerabila in fata jihadistilor

”In ciuda a tot ce s-a facut si a muncii fortelor de ordine si a serviciilor de informatii, fara sa vreau sa seman panica in randul populatiei, aceasta (atentat terorist) se va produce, a declarat Murdoch. Australia, apropiat aliat al SUA, se teme ca luptatorii islamisti intorsi din Orientul Mijlociu vor comite atentate pe pamantul tarii, tara care a ridicat nivelul alertei teroriste din septembrie 2014. De atunci, 12 atentate au fost dejucate iar 70 de persoane au fost inculpate, desi unele atacuri nu au putut fi evitate. Pe de alta parte, Twitter a informat ieri ca a inchis aproximativ un milion de conturi pentru ”apologia terorismului”, in perioada august 2015-iunie 2017. Blocarea acestora (mai exact 940.000 de conturi) s-a facut in majoritate via proceduri interne decat la cererea autoritatilor. Doar 1% din aceste suprimari au fost facute in urma unor cereri din partea autoritatilor, afirma compania. In primul trimestru al anului, Twitter a inchis 299.649 conturi din acelasi motiv, 95% din acestea fiind identificate gratie instrumentelor interne. Twitter, la fel precum Facebook si YouTube,  este acuzata regulat de mai multe tari ca serveste ca platforma pentru continuturi socante. Tot ieri, politia britanica a anuntat doua noi arestari in cazul anchetei privind atentatul din metroul londonez. Este vorba de doi barbati de 48 si respectiv 30 de ani care au fost prinsi la Newport (Tara Galilor). In total, la cateva zile dupa atacul soldat cu 30 de raniti, cinci persoane se afla acum dupa gratii. Potrivit Scotland Yard, ”ancheta progreseaza cu pasi mari”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!