AcasăNewsUPDATE: Atentat cu bomba dejucat la Piatra Neamt. Actiunea de dezamorsare -...

UPDATE: Atentat cu bomba dejucat la Piatra Neamt. Actiunea de dezamorsare – incheiata

(foto: realitatea)

UPDATE: Echivalentul explozibilului gasit sub masina lui Bogdan Mararu este de 5, 5 kilograme de TNT, iar daca deflagratia ar fi avut loc ar fi  afectat o suprafata de 350 m, potrivit unor surse judiciare. Masina sub care s-a gasit pachetul se afla la 1,5 m distanta fata de blocul in care locuia proprietarul vehiculului, mai precizeaza sursele citate. Pericolul a fost inlaturat, actiunea de dezamorsare s-a incheiat fara niciun incident.

Sase persoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamt in cazul tentativei de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub masina caruia a fost amplasat un dispozitiv care continea un kilogram de substanta exploziva, probabil C4.

Trei persoane au fost prinse in flagrant, vineri dimineata, de catre membrii DIICOT si SRI, in timp ce incercau sa amplaseze un dispozitiv exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, un cunoscut interlop din zona.

(foto: realitatea)

Persoana vizata de atentat este fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noimbrie 2010.

Prefectul de Neamt, Ilie Mitea, a declarat ca zona in care urma sa aiba loc atentatul a fost evacuata pe o suprafata de 2000 de metri patrati, precizand, totodata, ca este vorba despre un pachet cu dispozitiv exploziv amplasat sub o masina.

O echipa formata din reprezentanti ai DIICOT, SRI si alte structuri au depistat pachetul pus sub masina lui Bogdan Mararu. Prefectul a mentionat ca accesul pe strazile din zona respectiva a fost oprit. “Vrem sa evitam orice incident in plus. Echipa de pirotehnisti locala este in zona si sunt asteptati specialisti de la Bucuresti pentru a dezamorsa dispozitivul.”, a declarat prefectul judetului Neamt.

Autoritatile ii monitorizau de doua saptamani pe cei trei tineri prinsi in flagrant, in timp ce montau un dispozitiv exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, parcata pe strada Privighetorii din Piatra Neamt, a afirmat purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Catalin Badeanu.

Locuitorii din blocul in fata caruia era parcata masina au fost evacuati, zona a fost izolata si evacuata, a mai declarat Badeanu.

Sursa citata a mentionat ca cele trei persoane au fost monitorizate atat de SRI si DGIPI, dar si de DIICOT si Directia de Operatiuni Speciale din IGPR. Cei trei suspecti au fost dusi la audieri la DIICOT Piatra Neamt.

author avatar
Alina Costache
590 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger