AcasăNewsAtena, paralizata de proteste. Urmeaza Londra

Atena, paralizata de proteste. Urmeaza Londra

Protestatarii greci sunt pregatiti sa se lupte cu deciziile guvernantilor

Masurile de austeritate comandate de FMI si Banca Mondiala infierbanta spiritele in Europa. Planurilor ocultei financiare li se opun masele de oameni nemultumiti.

Protestatarii greci sunt pregatiti sa se lupte cu deciziile guvernantilor

Sindicatele din Grecia au declansat o noua greva generala, care va dura 48 de ore, pentru a protesta fata de masurile de austeritate impuse de Guvernul elen. Zeci de mii de protestatari au iesit pe strazile Atenei, scandand impotriva guvernului si protestand impotriva” FMI, pradatorul global”.

Nu a durat mult pana ce protestatarii s-au incaierat  cu cei 5000 de politisti desfasurati in jurul Parlamentului. Astazi, parlamentarii trebuie sa voteze un nou pachet de legi, si mai radicale, in privinta cresterii taxelor si taierii cheltuielilor bugetare. Greva a paralizat transporturile, invatamantul, tribunalele, iar spitalele functioneaza cu minimum de personal.

Si Londra va fi plina

Cuminti in weekend, cadrele didactice britanice vor iesi maine in strada cu sutele de mii

Mii de persoane au iesit in strada in weekendul trecut in Marea Britanie, pentru a protesta fata de reducerile masive ale cheltuielilor bugetare, care vor lasa fara locuri de munca aproape jumatate de milion de oameni. Reducerea cheltuielilor bugetare cu 19% in urmatorii patru ani si cresterea varstei de pensionare au indignat sindicatele britanice. Cum negocierile nu duc la niciun rezultat convenabil, pentru maine sindicalistii au anuntat o greva de 24 de ore a cadrelor didactice. Se asteapta ca peste 750.000 de oameni sa umple strazile Londrei.

author avatar
Adina Mutar
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger