AcasăNewsAtacurile hackerilor impotriva institutiilor de stat americane drept reactie la politica anti...

Atacurile hackerilor impotriva institutiilor de stat americane drept reactie la politica anti WikiLeaks poate duce la cenzura pe internet

Atacurile hackerilor indreptate impotriva institutiilor de stat americane ca reactie la politica anti WikiLeaks poate duce la o politica de cenzura pe internet precum si la masuri importante de monitorizare a actiunilor utilizatorilor atat in ceea ce priveste casutele proprii de email cat si conturile de pe retelele de socializare si gadget-urile cu conexiune la internet.

In ultima perioada mai multe grupuri de hackeri au atacat MasterCard, Amason, PostFinance, PayPal dar si alte site-uri ca reactie la blocarea conturilor WikiLeaks.

Companiile cu pricina au fost atacate dupa ce la presiunile administratiei americane au sistat colaborarea cu organizatia WikiLeaks fapt ce a produs multe probleme pentru hostarea site-ului WikiLeaks prin impiedicarea donatiilor dar si prin inghetarea conturilor bancare.

Grupul de hackeri „Anonymous” actioneaza independent si anonim iar printre atacurile din trecut ale grupului se numara si atacul masiv asupra site-urilor bisericii Scientologe.In mai multe posturi pe twitter dar si alte declaratii online grupul mentioneaza ca sustin libertatea presei si a internetului precum si organizatia WikiLeaks si misiunea acesteia de a spori transparenta guvernamentala prin dezvaluirea minciunilor si abuzurile statului.

Cu toate acestea masurile lor poate avea consecinte nedorite pentru majoritatea utilizatorilor de internet. Treptat administratia americana incepe tot mai activ sa implementeze o legislatie care sa permita mai usor autoritatilor sa spioneze comunicarea online atat in ceea ce priveste adresele individuale de email cat si conturile de pe platformele de socializare, activitatea de pe marile site-uri precum si telefonia mobila. Obama spera sa impuna obligativitatea ca toate dispozitivele de comunicare online sa aiba implementat un mijloc prin care sa poata fi interceptate printr-o simpla comada.

Aceasta politica de reglementare a internetului nu este deloc noua primi pasi fiind facuti odata cu administratia Clinton. Monitorizarea jurnalistilor si celorlalti formatori de opinie nu reprezinta deloc o idee noua nici pentru America.

Daca politica actuala va fi continuata Statele Unite ar putea sa se asemene in ceea ce priveste libertatea pe internet cu alte state care practica diferite forma de monitorizare si cenzura pe internet fapt ce ar insemna o grava lovitura pentru drepturile si libertatile fundamentale ale omului.

 

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger